09.05.2024

Този първо трябва да докаже, че е вменяем!
Най-лошото и опасното е, че психопатологията не се ограничава до хората на високи държавни постове като Петков – чрез тях тя се разпространява като вирус сред населението. Политическите психопати, щом застанат на лостовете на властта, създават ПАТОКРАЦИИ – тоталитарни структури на господство и общество, насочени към власт, контрол и унищожаване както на свободата като цяло, така и на тези, които я упражняват!

С две думи, избирането на психопати на обществени длъжности е равносилно на ритуален акт на самоунищожение. Психопатите в политиката са много опсни, защото са склонни да бъдат егоисти, безгрижни и безотговорни, ловки патологични лъжци, които безмилостно експлоатират другите, мошенници без угризения на съвестта и с повърхностен характер.

Готовността да поставят властта над всичко друго, включително и над благополучието на ближните, бездушието и пълната липса на съвест са сред характерните и най-опсни черти на психопата. Политици като Петков, подобно на психопатите не могат да поемат отговорност за действията си.

Страхил Ангелов