26.04.2024

Най-голямото доказателство, че никакво управление на тектоничните разломи на 20 км дълбочина в земята не може да се осъществи от оръжието за управление на климата на ДД, е моята прогноза, че при създалата се обстановка в Турция, която е толкова сериозна, че връща страната 20 години назад, Ердоган ще спечели президентските избори на 18 юни.

Турция преминава на режим на справяне с бедствие от 4-та степен, най-високата степен. В това консервативно по природа общество, което по принцип е твърде сплотено, да бъдат прокарани проамерикански политици или либерални политици в момента е пълен абсурд. Към втвърдяването на Турция спрямо либералния свят от ЕС и НАТО прибавям и непосредствената преди земетресението реторика на двама висши чиновници, които открито изгониха САЩ от територията на държавата си.

Да, видях, че някои анализи казват, че именно страшната социална обстановка и колосалната цена, която Турция ще плати за разрушителните трусове вчера, щяла да доведе до спадане рейтинга на Ердоган. Не разбирам тази логика, точно обратното става при общочовешка трагедия, учудена съм от слабите познания по психология у трансглобалистите. Хората при обща трагедия се сплотяват около доказано работещи силни личности, а Ердоган е точно такъв и само той може да осигури тази година нужните консолидиращи Турция управленски решения.

Трагедията на Турция е огромна, тя ще отбележи рязък и според мен дългогодишен завой на Турция, необратим завой, към национална държавност, основана на нуждите на турския народ и затваряща се за другите народи. В същото време властта ще изгради здрава ограда против външно политическо въздействие и манипулиране, както бяха свикнали за тези 30 години.

Освен това обществена трагедия от такъв мащаб води до изхвърляне на всяка излишна емоционалност и фалшива емпатия, която е характерна за двуличния Запад и през която Западът налага навсякъде своята диктатура. Турция ще изхвърли този фалш от границите си и Ердоган ще е човекът. Сега той има златен шанс да стегне Турция и да ликвидира американското и английското влияние там.

Считам също, че промяна ще настъпи в турско-сирийските отношения в дългосрочен план, което допълнително застрашава американското присъствие в района.

На фона на световната съпричастност към трагедията в Турция и Сирия, на фона на подобна съпричастност по време на наскорощни подобни бедствия в Италия 2016 година и в Непал 2018 година, решението на ЕК да не изпрати помощ за Сирия е изключително видим контраст, който още веднъж показва действителното лице на лицемерния човеконенавиждащ Запад в неговата главна проява – Европейския съюз.

Сирия не била изпратила искане за помощ на ЕС! Първо, трябва ли някой да те моли за помощ в очевидно нуждаеща се от помощ ситуация, че тогава да помагаш, що за помощ е това.

Второ, при всичко, което ЕС причини на Сирия ми се струва, че арабската страна последно ще моли за помощ палача си. В ЕС живеят няколко милиона сирийци. Поне от куртоазия към тях трябваше да се задействат урсулите.

Значи помагат на котета в беда, на кученца в беда, на сбъркани сексуални в беда, на емоционални травестити в беда, на психически болни в беда, но не помагат на Сирия, защото не ги била помолила! Политкорекстността убива!

Бедствията са страшно нещо. Никой не ги търси умишлено. Но ако бедствията ще помогнат да се разкрие до дъно истинското лице и същност на този Запад, обладан от злото, за което бием тревога от години, значи тези бедствия са логични и нужни, щом по друг начин не става да се разбере кой какъв е зад сладките приказки. Арабският свят ще се обедини срещу ДД и Турция ще е фактор в това обединение. Турция, която не е арабска.

Земетресения вървят по цялата планета. Данни има във всички сеизмични сайтове. Земетресенията винаги са знак за големи промени на повърхността, щем не щем те водят до промени, в повечето случаи насила, защото отказваме да се променяме. Но като ти затрупа Земята живота и битието, щеш не щеш се променяш. Либерал глобализмът търпи същото – сеизмична дейност от 9 та степен, която ще го ликвидира.

Анастасия Гешева