05.05.2024
За съжаление обаче, най-вероятно и този път потресаващата глупост и престъпна наглост на управляващите ни “политици” отново ще остане без народна санкция

“Въздушният Шенген ще бъде въведен, когато необходимите условия са изпълнени и твърдо установени. Това означава, че разполагането на военни по външните граници на ЕС ще бъде значително увеличено, особено в България, в Турция, но също в Румъния и Сърбия, а сухопътните граници ще продължат да се контролират, особено между Румъния и България. И тези две държави трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия – това са ясните условия и позицията, по която се договорихме, включително трите държави”.

Това заяви на 29 декември 2023 година вътрешният министър на Австрия Герхард Карнер.

Два дни по-късно, днес на 31 декември 2023 година, Ивайло Мирчев, известен сред народа с прозвището “Демократичния Шиши”, пък написа във фейсбук следното:

„Политици – руски проксита на Путин в България се притеснили, че цената за влизането в Шенген (срещу което те толкова се бориха) ще бъде приемането на бежанци у нас. Нищо подобно – България ще продължи да спазва досегашните си ангажименти“.

Или с други думи, в последния ден на 2023 година, ДБ – Шиши – Мирчев, нарече австрийския министър на вътрешните работи “руско прокси на Путин”.

Както сами може да предположите, въпросното изказване е изключително нагло и обидно спрямо правителството на Австрия, което пък означава, че гребецът на Христо Иванов от десанта му в Росенец, за пореден път забърква името на България в дипломатически скандал, след като наскоро това направиха Асен Василев и лицето Денков. Последно те обтегнаха отношенията ни със Сърбия и Унгария, след като за кратко въведоха измислената си такса за транзит на руски газ през страната. Като добавим към всичко това и скандалните лъжи на Кирил Петков, след едноличното му посещение в Австрия преди няколко месеца, ситуацията за държавата ни става меко казано срамна.

За съжаление обаче, най-вероятно и този път потресаващата глупост и престъпна наглост на управляващите ни “политици” отново ще остане без народна санкция, като скоро ще бъде забравена, тъй като както казва народът:

“Пачавра леке не хваща.”, а “Прост човек и силен вятър, нищо не може да ги спре!”

https://mediamall.info/