05.05.2024

Около 1000 деца са загубили крайниците си, като в повечето случаи ампутациите са извършени без упойка в Ивицата Газа след началото на израелските бомбардировки на 7 октомври, съобщи Фондът за децата на ООН (УНИЦЕФ).

Продължаващият обстрел на Газа означава даване на зелена светлина за убийството на още деца, предупреди УНИЦЕФ. Генералният секретар на ООН нарече Газа най-голямото гробище за деца в света.

Броят на палестинските жертви от продължаващите израелски атаки е нараснал до 20 674, съобщи вчера министерството на здравеопазването на Газа. Над 8 000 от убитите палестинци са деца. Общо 70% от жертвите са жени и деца.

Говорителят на министерството Ашраф Ал-Кудра също заяви, че 54 536 души са били ранени при продължаващата израелска офанзива.

Израелската атака остави Газа в руини, като половината от жилищата на крайбрежната територия бяха повредени или унищожени, а близо 2 милиона души бяха разселени на фона на остър недостиг на храна, питейна вода и лекарства заради израелската блокада на Газа.

obektivno.bg