25.04.2024

 

“Трябва да се подходи много внимателно по отношение на професионалната квалификация на хората, които управляват тези сериозни спортни структури. Но пък вчера получих сигнал, че хора от ръководството на тези структури са натискани да работят за определени субекти по време на предстоящите избори. Аз никога не съм си позволявала от това място по никакъв начин да притискам нито спортни организации, нито търговски дружества, нито други структури, които са ми били на подчинение, и да бъдат ангажирани с политически процеси. Смятам това за много вредно за самата институция и за резултатите“. Това заяви служебният министър на спорта Весела Лечева пред „24 часа“ вчера.

Още на 1 август написах във Фейсбук: “Утре, след като министърът на спорта в оставка Радостин Василев предаде управлението на министерството в ръцете на служебния министър Весела Лечева, трябва моментално да последват две оставки:
– на изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор;
– на изпълнителния директор на Национална спортна база.

Разбира се, това не означава, че Александър Тодоров и Венцислав Петков няма да се наложи да дават отчети и показания за надробеното от тях в двете търговски дружества с милионни бюджети.

Просто казвам… Весела Лечева е решителна жена; няма да се церемони с някакви лигльовци, случайно попаднали на отговорни постове в администрацията на това шуробаджанашко правителство, натъпкано с калинки и сътрапезници, без подготовка и професионален капацитет.

Хайде, купонджиите, събирайте си партакешите и кой-откъде е!”

С какво са известни Александър Тодоров и Венцислав Петков? Само с това, че са от антуража на Радостин Василев.
Сашо Парашутиста и Венци Лихваря, както ги наричат в Плевен, са най-близките приятели на Руди от години.
През 2021 г., с помощта на Виктория Василева, бивш организационен секретар на “Има такъв народ”, той ги вкара на избираеми места в листите на 15МИР, станаха депутати и от парламента бяха прехвърлени начело на Българския спортен тотализатор и Национална спортна база, за да изпълняват поръчките на своя бос.

Знам за тези сигнали, за които говори служебния министър Весела Лечева, получих ги и аз. Привиквани са служители, за да бъдат уговаряни да събират подписи за Радостин Василев и за ПП “Продължаваме промяната”, да предлагат верни хора за секционните комисии за предсрочните избори…. ако не се съгласят – ще бъдат уволнени.
Представяте ли си за каква бруталност става въпрос?!

Соня Колтуклиева

#уволнениеаматьори