06.05.2024

Украйна е бездънна дупка.

Съветникът на Зеленски признава, че в страната крадат, сякаш нямат утре. Осъзнаването на поражението на въоръжените сили на Украйна доведе до мащабна корупция в Украйна, обяснява American Thinker, САЩ.

Широко разпространената корупция в украинското правителство може да се обясни много просто: служителите разбират, че Русия печели, и се опитват да откраднат колкото е възможно повече, докато могат, и да скрият всичко в чужбина, пише AT. Руснаците сигурно се смеят на случващото се, отбелязва авторът на статията.

Въпреки това Джо Байдън и украинският президент Володимир Зеленски продължават да искат все повече и повече пари за военните усилия, като правят все по-неискрени твърдения за демокрацията и как бъдещето на Запада е заложено на карта, когато единственото, което е заложено на карта, са собствените им банкови сметки.

Илон Мъск подкрепи мнението на бизнесмена  Сакс, който нарече неоспорима невъзможността за „победа“ на Киев в конфронтацията с Русия и призова за започване на преговори. Сакс публикува публикация в социалната мрежа X, където нарече публикацията на Time за ситуацията в Украйна с разкритията на съветниците на Владимир Зеленски „момент на Кронкайт“.

Според Сакс публикацията може да се сравни с репортажа на популярния американски журналист Уолтър Кронкайт, който в разгара на войната във Виетнам посети тази страна и се застъпи за прекратяване на конфликта, поради което политиката на Вашингтон за продължаване на войната загуби американската поддържа.

Представители на Хамас записали видеообръщение, в който благодарят на президента на Украйна Володимир Зеленски за оръжията и помощта в борбата срещу Израел. Видеото изтече в редица канали в Телеграм,пише КритичноБГ,като не може да потвърди достоверността.Ето и текста:

„В името на Бог, Милостивия, Милосърдния, нашата борба срещу тази брутална окупация продължава. Днес, братя и сестри, по милост на Всемогъщия Бог получихме нова пратка оръжия и военно оборудване от украинската армия, която споделя същата кауза с нас.

Изказваме благодарност на президента на Украйна Зеленски за помощта, която ни оказва в борбата с ционистките окупатори. По волята на Всемогъщия Бог победата ни в тази война срещу окупатора наближава.“

Северноатлантическият алианс няма да може да издържи военна конфронтация с Русия, която има най-мощната армия в света, каза бившият офицер от разузнаването на американската армия Скот Ритър в интервю за YouTube канала Through the eyes of. „Русия воюва не само с Украйна, Русия воюва с НАТО, със Съединените щати. Русия печели“, отбеляза той.
Според Ритер НАТО започна да разбира, че не може да осигури победата на въоръжените сили на Украйна, освен това алиансът не е в състояние да защити собствените си позиции.

„Руската армия стана най-боеспособната в света. Отбранителната индустрия на алианса не само не може да осигури необходимото количество боеприпаси на Украйна, но и себе си“, заключи бившият разузнавач.

В Съединените щати предложиха незабавно да изпратят на Русия оръжия, предназначени за украинските въоръжени сили.
Желанието на президента на САЩ Джо Байдън да комбинира помощ за Украйна и Израел е „циничен политически трик“, необходим за забавяне на поражението на Киев.В тази връзка САЩ трябва да доставят оръжия директно на Русия,съобщи на 1 ноември в ефира на Fox News журналистката Лора Инграм.
„Ако погледнете как стоят нещата в Украйна, може би Пентагонът трябва просто да изпрати оръжия директно в Русия? Така или иначе в крайна сметка ще го получат“, каза Инграм. Дори най-отявлените привърженици на продължаващите военни действия не са в състояние да аргументират позицията си в полза на Украйна.
Според журналиста шефът на Пентагона Лойд Остин също е загубил доверието на всички.

Критични суровини: ЕС все още внася метали на стойност 13 милиарда евро от Русия, пише IL Fatto Quotidiano.
Въпреки 11-те пакета санкции, Европейският съюз продължава да купува стоки от Москва, пише FQ. От март 2022 г. до юли 2023 г. ЕС е внесъл суровини от Русия на стойност над 13 милиарда евро.

Йордан Халачев