19.05.2024

Анастасия Гешева

Европейската преса открито предупреждава (уведомява), че от началото на 2023 година може да започне търговска война между Европа и САЩ. Засега се избягва абревиатурата ЕС, но тя се подразбира. А ЕС означава и България в търговска война със САЩ. Както вече имах честта да припомня, България е единствената държава в света обявявала война на САЩ и сега, по почти не зависещи от нас причини отново ще и отворим война.

Управлението на Запада е ръждясало от лъжи! Толкова са много, една върху друга, че е невъзможно да се види светлина от толкова много лъжи. България не прави изключение. Управлява се чрез лъжи, като на вродената балканска склонност към шмекерии и далавери се прибавя мащабната англо-саксонска наглост за управление на държави и ресурси през лъжи. И затова и у нас не може да се види слънцето от лъжи. Съвсем пресен пример е случаят в Перник, плътно завит в лъжи от официалните изявления и медиите.

Все още не се обръща достатъчно голямо внимание на случая „Полша“, неочаквано неуспелият опит на Зеленски да вкара открито НАТО във война с Русия, фактът, че НАТО се отдръпна като опарен и все още не е достатъчно дълбоко анализиран този факт. Казвам го от гледна точка на общественото значение и информиране на обществото за очевидната промяна в геополитическия климат спрямо Русия.

У нас по инерция върви русофобията, но на Запад отдавна не е така. За пореден път американска водеща медия допусна изричането на еретически слова – ЧЕ ПУТИН НЕ Е НАПАДНАЛ УКРАЙНА, ЗА ДА Я ОКУПИРА, А ЗАЩОТО НАТО Е ПРИТИСНАЛ РУСИЯ В ЪГЪЛА И ТЯ Е ОТВЪРНАЛА. Такива интервюта показват, че в САЩ едно, че не успяха да спрат излизането на истината, но и все повече гласове се чуват за тази истина.

ЕС е доста по-обран в това отношение, да не кажа, че направо е средновековно фанатизиран в русофобията. Но това се дължи на същата причина, която наблюдаваме в България, лидерите на държавите в ЕС изпълняват по рефлекс и заповед медиен и обществен терор по зададеното идеологическо трасе и не смеят да се отклонят от него дори когато господарят им открито е поел в друго трасе.

Че НАТО отказа конфронтация с Русия е огромна новина, факт, който съм подчертавала многократно, и който остана да виси във въздуха в атлантическите общества. Този факт обезсмисля цялата група натовци, които у нас се разхождат всеки ден в телевизиите, но и цялата група натовци, които участват в управлението, начело с натовските генерали.
Благодарение на този случай стана кристално ясна стратегията на Запада, че използва друг народ, друга държава, за да воюва. Метод, прилаган с векове. Надявам се, че сега е станало по ясно и на хора, които не са непременно геополитически подготвени. Украйна е точно такъв пример.

Има връзка между двете теми – предстояща търговска и икономическа трансатлантическа война (което е поредното доказателство на тезата ми, че в ДД тече война между САЩ и Великобритания) и отказът на НАТО да воюва с Русия.

Първата връзка е добре известна.
Русия и САЩ осъществяват катастрофално приключване на европейския модел. Няма да го обсъждам сега, това е друга огромна тема, само ще кажа, че според мен този европейски модел е изчерпал напълно историческата си същност и е изпразнен от съдържание, духовно абсолютно сигурно, а материално е поел в посока, която е меко казано опасна.

Втората връзка е очевидния провал на политиката на ЕС спрямо Русия. Не всички членове на ЕС са членове на НАТО и това само задълбочава разкола между ЕС и НАТО. Съвсем сигурен е този разкол!
В резултат на меко казано некадърната политика на ЕС, Европа не воюва със зловещия диктатор Путин, защото НАТО отказа, но ще воюва със САЩ икономически. Парадокс с огромно геополитическо значение, който разкрива истинското лице на евро-атлантическата политика.

Третата връзка е за България.
Тя ще пострада много тежко от войната в ДД, от разкола между глобалистите. И под „ще пострада тежко“ имам предвид, че ще завърши осмислянето на прозападната политическа масовка, която издържа повече от 30 години нашата политическа класа. Много тежки, катастрофални последици виждам за евро-атлантическата общност у нас, като спиране притока на пари за служба е най-малкото.

България не може да издържи никакви войни, нито военни, нито търговски. Следователно тя ще бъде моментално изхвърлена в периферията на този колосален вътрешен сблъсък вътре в Хегемона, на който се е подчинила. Няма да може дори да гъкне. И на всеки е ясно кой тогава ще бъде единственият пристан за нея, ама да не казвам името, че е рано сутрин. 😁

Анастасия Гешева