25.04.2024

Анастасия Гешева

Втори ден ми е трудно да смеля изключителната наглост, с която Колективния Запад и лично САЩ насадиха вината за взрива на СП-1 на Украйна без да им мигне окото.

Използвам отново този случай, за да покажа лицето и характера на този Запада.

Управлението на този Запад, не самите народи в него, макар че много голяма част от народите подкрепят това и заслужават съдбата си, фактически е безмилостно нечовешко, лишено от светлина и топлина, от всякакво съчувствие и разбиране болката на другите. Не знам как може здрав и разумен човек да харесва това.

Управляващите Запада елити използват всичко живо единствено и само за собствените си нужди и цели. Когато се наситят, изхвърлят кокалите. Ако случайно нещо ги заплаши, те изобщо не мигват когато слагат пред себе си някой друг да ги пази и да страда заради тях.

Не стига, че сложиха целия украинския народ за пушечно месо пред целите си, самите украинци много хубаво съучастват в собственото си унищожение и не ми е жал за тях, но сега, безапелационно щатите им стовариха вината за взрива в Балтийско море. Уникално нагло! Факт е, че Украйна отрече информацията.

Внезапното и неотразено в медиите посещение на Шолц в Белия дом преди три дни, вкаран също като Зеля не по дипломатическия протокол, а буквално поставен на килимчето пред камината, се оказа моментът на прехвърлянето на отговорността от САЩ върху Украйна. Германците са получили ултимативно нареждане да не ровят по никакъв начин по взрива на СП и да продължат прилежно да пращат пари и оръжие на ОПГ-то на Зеленски.

И след като отговорността за взрива беше прехвърлена чрез Ню Йорк Таймс, Ди Велт и Таймс рязко ООН излезе от амнезия и заговори за разследване на взривовете.

Вече е толкова прозрачно, че просто е явно!

Грузия не успя да издържи на Майдана, управляващата партия оттегля законопроекта за чуждестранните агенти. Очаквано обръчът прикаспийски държави, които да обърнат политиката си срещу Русия, се затяга. Киргизстан внезапно реши да се освободи от руския език и подготвя закон за забраната му в държавния апарат. Няма нужда да казвам, че това става по-малко от месец след обиколката на Тони Блинкен в района.

Много ми е интересно, ако в България се приеме закон за чуждестранните агенти какво ще излезе наяве. Мечтая си, разбира се, не си правя илюзии, ако някой се осмели да предложи такъв закон, ще стане тук мазало.

Но също се питам, ако реша да лисна една кофа синя боя на портата на Козяк, какво ли ще ме сполети?

Анастасия Гешева