18.05.2024

ТОВА не е интервю. Не е и анализ…

ТОВА Е ОТКРИТ УРОК по „БЪЛГАРЩИНАТА ДНЕС И СЕГА“

Има 51 минути полезност.

Не може да го преглътнеш и преосмислиш отведнъж.

Нито от два пъти гледане и слушане.

Урок по ИСТИНАТА – такава каквато е!

Дали ви харесва или не… няма значение.

Дори да не го признаете ЩЕ знаете!

Знанието е светлина!

„Там където има Светлина, няма никаква тъмнина…“

В резюме:

Федерализацията предполага заличаване, като крайна точка на националната идентичност. Целта е НИЕ да се наричаме Европейци а не по друг начин.

Преиграване на нашите политици в говоренето им за смяна на националния ни празник – трети март – европейските политици използват зависимостите на нашите Български за да получат стратегическите си цели – а именно скъсване на историческата ни пъпната ни връв с Русия…

И защо не? След като могат.

Обществото има ли вина за корупционните практики у нас?

Обществото не е виновно, отговорността е политическа, рибата се вмирисва откъм главата. Да помислим коя е главата на рибата, когато говорим за България…

Има информация систематизирана, че бюрократичната корупция в европейския съюз е много прогнила и много повече от нашата. не става дума за лобизъм. Лобизмът когато е открит и орамчен със закони не е престъпен. Но тук става въпрос за тежка организирана престъпност. Пране на пари придобити от престъпна дейност. Пари от престъпна дейност преминават през Български банки и още няколко, например Кипърски.

Банкерска престъпност на лица от европейската централна банка.

Излезе информация че дори Английската кралица е с офшорна сметка, което е престъпление по смисъла на островните закони. Поданиците ѝ обаче запазиха мълчание на всички нива. От политиците и журналистите до обикновения поданик. Културата на поданство – смущаващо започва да обхваща и Европа.

Това поведение на поданичесво не е ли дирижирано на над национални нива, така щото държавите, да се чувстват ПОДАНИЦИ на мощни задокеански корпорации.

Опити за осъществяване на на абсолютен контрол и зависимости са правени още в средновековието. Но  начинът на осъществяване на контрола е еволюирал заедно с техническата революция.

В момента ние сме на прехода на шеста технологична революция. При този квантов преход няма как да се осъществява с монетарната система, която ние познаваме. Гео -политическите тектониочни пластове , които сега се разместват на световно ниво, са именно в тази посока, да се установи кой и как ще осъществява бъдещия контрол. Как ще се оперира с властта. Къде ще е центъра на властта? Един ли ще е?  Няколко ли ще са?

Ето защо може да се каже че световните корпорации които бяха създадени с такава цел НЕ успяха… Либералният модел попадна в лоши ръце и се издъни. Това доведе до отвращение – всеобщо от модела на настоящия либерализъм. И той си отива по грозен начин, чрез военен конфликт.

Да, ще се осъществи дигитализация на обществото – старата монетарна система – остаряла, скъпа и с много недостатъци не може да продължи да съществува по този начин – икономически и политически.

В този квантов преход с пълна дигитализация на всичко, ще може ли да спасим човека…

Ако виждате спасението в старата монетарна система – не може да се спасиот тази гледна точка. Тя може да поддържа един тип властови отношения и центрове на управление. Не искайте от нея свръхвъзможности. Това не може да го осъзнае средно статистическия ум.

Трансхуманизмът не може да бъде избегнат, бъдещия човек не може да бъде архаичен. Винаги има рискове, дори старата, познатата ни монетарна система превърна 97 процента в бедняци и концентрира финансовия портфейл в само 3 процента, които успешно ги употребяват с власт.

Трансхуманизмът – ще можем ли да запазим човека в него.

Да, но не и чрез възрожденски патриотизъм. Компресирането на времето предполага много повече събитийност в рамките на един човешки живот. Това променя социума. Бъдещия социум не може да бъде като социума на хайделбергския човек

Либералното в този вид, в който в момента се експлоатира е една умираща ламя. И нищо не може да спре тази смърт.

Само за последните 25 години този либерализъм съсипа всичко, което ние харесвахме преди 25 години. Америка и свободата ѝ, Европа и разума ѝ. Сигурната Европа – онази на философите и духа на нашите мечти вече ги няма. Всичко се смени!

Това което в момента е отворило врати пред нас е плашещо за болшинството от хората, които нямат потенциала да го разберат.

Трансхуманизмът ще ни вкара в абсолютно различно измерение.

Хората не разбират, какво той значи и какъв е вкусът му.

Не може да му противопоставим ВЪЗРОЖДЕНСКИ ПАТРИОТИЗЪМ.

Патриотизмът възрожденски е такава глупост!

В неговия генезис е стремежа на един българин да докаже, че е по- българин от друг българин. Как да измерим кой е по- българин?

Трябва да правим разликата между гордост и чалга нихилизъм.

Защо обществото не иска и не се организира да въстане. Защо не успяват хората да излязат на улицата и да се противопоставят на очевидно антибългарските решения на парламента.

Защото ние не сме демократична държава.. Ние нямаме разделение на властите , нямаме такова. Ние не сме парламентарна република, държавата не се управлява от парламента. Конструкта, архитектурата на държавата ни е такъв, че не предполага чиста политика, че не може да произведе лидерство, което да е патриотично и българите да го припознаят за такова.

Дори да практикуваш „ПАТРИОТИНГ“ и да излезеш на улицата да го упражняваш, всеки ще знае че това е лицемерно и с някаква лична цел.

Смятам, че Българинът е най – интелигентната нация, Ние безпогрешно разпознаваме далавераджията, играча и артиста на сцената.

България няма реална политика и всеки българин го знае. За това целия патриотизъм архаичния български се събира в 5 процента.

Защото истинския патриотизъм се намира в доспехите, а не за това, че някой те е назначил. Доспехите на славата онова, с което ти си допринесъл за този РОД. Ще излезеш като хегемон с това, което си дал, като патриот.

И ако излезе такъв той ще бъде последван от всички дори инвалидите ще станат от количките си за да гласуват.

Българската Нация не ходи на избори. Ходят само тези, които са част от мафиотските структури, политиците ни са част от тези структури. Докато не пречупим гръбнака на мафиотското чудовище няма как да има реална политика….

Това само в първите 35 минути на това интервю…

Ако имате поне капчица разум, ще вземете от познанието на този изключителен ум.

Ако не го направите.. то няма значение… вие НЕ сте намерили чашата си за осъзнаване.

Ще пиете, когато прежъднеете…

МИР ВАМ!
Цялото интервю на полковник Николай Марков в Рационална съпротива с Мартин Петрушев