26.04.2024

Урсула пак яхна метлата да заплашва този път не Русия,а САЩ с търговска война. Да,но ръчичките й са малко късички.
Некоординираните Борел и Мишел се събудиха от американския си сън,но краката им бяха отвити на 17 градуса по целзий…

И какво от това, че индустриалците ще напуснат ЕС-днес всеки четвърти бил готов? В борбата за конкурентна позиция Щатите,разбраха,че са неспособни да победят Китай и подобряват позицията си за сметка на европейците.

Дойде времето вие, господа германци и французи,холандци,
португалци,белгийци,испанци да станете жертва на колониалния модел. Все пак вие го измислихте.
България без да го е измисляла е голямата жертва.

Част от плана на САЩ беше да прекъснат доставките на евтин газ за ЕС от Русия и да започнат война в Украйна.Е,направиха го.
Веднага след като американците разберат, че няма връщане назад за ЕС,и че окончателно са размазали Европа,ще прекратят войната в Украйна и ще предадат Зеленски. Бизнес,нищо лично.

А, жалките опити на европейците да се оплакват на СТО от мерките за стимулиране на Вашингтон, изглеждат смешни: „Все едно да се оплакваш на арменския поп,че пчелите събират мед“.

Какъв е резултатът? Отново сме сред фаворитите без енергийни ресурси.Налудуваха се гербери,психодесни и променкаджии. Държавите ще удължат своя „живот“ в борбата срещу Китай. Китай бавно ще мачка и „изяжда“ страна след страна…

ОПЕК+Русия разгневи САЩ и другите западни страни през октомври, когато се договориха да намаляват добива на нефт с два милиона барела дневно, около 2% от световното търсене. Вашингтон обвини картела и един от лидерите му, Саудитска Арабия, че взема страната на Русия въпреки войната на Москва в Украйна.

Е,ОПЕК+ пак потвърди решението си, да се придържа към целите си и да намаляват добива на нефт с два милиона барела дневно, около 2% на заседанието в неделя.

И така, оптимистичен сценарий на прогнозата за цените🛢на нефта Brent за периода 5 до 11 декември, подготвен от НААНС-МЕДИА за Energy Today, предполага изход на котировка североморска смес Брент в диапазон 96-105 $/ барел.

Европа със шейсетте си долар на барел,ще трябва само да си спомни стиховете на Есенин, написани през 1922 г.:

Снова пьют здесь, дерутся и плачут

Под гармоники желтую грусть.

Проклинают свои неудачи,

Вспоминают московскую Русь….

Йордан Халачев