02.05.2024

Както всички вече сме наясно, Николай Димитров се кандидатира за пореден пети път за кмет на община Несебър.

Но много от вас, гражданите на община Несебър, не се досещат, че Николай Димитров харчи обществен ресурс за предизборната си кампания в една определена медия за своите лични политически цели, въпреки че това е забранено от законите в Р.България.

Става въпрос за сайта „24 часа“ на г-жа Венелина Гочева, същият сайт почти ежедневно ни залива с пропагандни новини, които имат за цел да възхваляват Николай Димитров и да ни го представят в светлина, която едва ли не трябва да озарява нашето ежедневие.

Естесвено за това си има причини и тези причини са едни точно 126 000 лв без ДДС платени на една от фирмите на г-жа Венелина Гочева, фирма „ПРО НЮЗ БЪЛГАРИЯ“ АД, която забележете за цялата си дейност е получила точно три Обществени Поръчки и да както вече се досещате те са само и единствено от община Несебър.

Първият договор е сключен през 2020 година на стойност 42 000 лв без ДДС за срок от 1 година

Следващият договор е сключен през 2021 година пак на стойност 42 000 лв. без ДДС ( срок 1 година)

Също така през 2022 година община Несебър през ноември плаща отново 42 000 лв. без ДДС пак за срок точно 1 година на същата фирма, за медийни услуги, медийни съобщения и обявления.

Според информацията от всички тези договори излиза, че в момента Николай Димитров използва пари на община Несебър, за да ни залива с пропаганда за собствените си политически цели в сайта „24 часа“, дали това е морално може да си отговорите сами.

Но дали е законно, дали в случая нямаме откраднати обществени финансови средства от община Несебър, за да може лицето Николай Димитров да ни залива с пропаганда през точно една медия? Която в последните две седмици е пуснала повече от 10 материала с неговите постижения, как си е открил кампанията и каква иновативна идея бил кемперпарка му, идея която е открадната от кмета на Бургас, Димитър Николов, но за сайта „24 часа“ това няма значение, важно е да се залива медийното пространство с лъжи и измислици.

Уважаеми съграждани, но това не е всичко в случая имаме и още една подобна фирма, която през последните три години е усвоила точно 60 000 лв без ДДС, за предоставянето на същата услуга на община Несебър или по точно на лицето Николай Димитров, но зад тази фирма има скрит човек, кой е той и каква точно е ролята в отразяването на медийните събития на община Несебър и какви точно публични съобщения са направили за три години за 60 000 лв. без ДДС и в кои медии, ще ви запознаем в отделен материал.

Но от всичко изнесено до тук става ясно, че Николай Димитров е похарчил обществени пари точно 226 000 лв. без ДДС с цел явно, за да може да използва тези медии и в момента, когато е кандидат за кмет за пети пореден път, но не за благото на община Несебър, а за своите лични политически амбиции и цели да остане на поста кмет за още 4 години.

Чиста далавера 60 000 лв платени на човек до Николай Димитров…

Преди няколко дни разкрихме скандалната далавера за едната медия сайта „24 часа“ на Венелина Гочева, която получава пари от община Несебър за да пуска публични и медийни съобщения на стойност 126 000 лв. без ДДС в рамките на последните 3 години.

Днес, ще ви разкрием и другата фирма, която получава пари от Николай Димитров и община Несебър за същата дейност, по същото време, за да ни залива с пропаганда в името и само в името на Николай Димитров. Фирмата, която е получила 60 000 лв. без ДДС по 20 000 лв. без ДДС на година ( в периода 2020 – 2023 година),по Обществени поръчки е ЕТ „МАРАМ – МАРА МОМЧИЛОВА“ от град Несебър, зад която се крие г-н Максим Момчилов близък приятел на Николай Димитров от години.

 

Интересно е че изданието в което се публикуват материалите е посочено като печатно, но всъщност става въпрос за електронен сайт https://sunny-press.com с гръмкото име вестник „Слънчев Бряг“. Сами може да проверите в това издание от началото на кампанията за Местните избори 2023, какви материали се публикуват и всъщност каква пропаганда се води само и само в името на лицето Николай Димитров, който едва ли не говори пред препълнени зали и салони, защото хората го искали за пореден пети път като кмет. Истината естествено е съвсем друга, но за медия която получава обществен ресурс, за да пропагандира за Николай Димитров, това няма значение.

Няма значение, за тази „честна“медия факта, че в населените места като град Свети Влас, село Кошарица и село Тънково имат население над 1000 постоянно живеещи жители, а в салоните на читалищата няма и по 50 човека на срещите с Николай Димитров.

Истината е че някой иска за пореден път да излъже всички в община Несебър през медиите, че Николай Димитров е желаният кандидат, но всъщност истината в община Несебър е съвсем друга, хората се умориха от постоянните лъжи и обещания в продължение на 16 години на Димитров и свалиха доверието си от него.

Но в случая имаме отново платен обществен ресурс на общината на лице този път много близко до Николай Димитров, което се е скрило зад фирма с друг собственик и този обществен ресурс, който е от парите от данъците на всички граждани на община Несебър в момента се харчи за личните политически цели на Николай Димитров.

Дали е морално това? Може и сами да си отговорите.

Но дали е законно е време, компетентните за това органи и институции да проверят.

Припомняме и на медия вестник „Слънчев Бряг“, че последният им договор с община Несебър е все още активен и в момента парите на данъкоплатците се изразходват явно за пропаганда на един човек, което не само, че не е честно спрямо другите кандидати, но според законите на Р.България е дори незаконно!

Очаквайте още разкрития как близки приятели на Николай Димитров с негово съдействие са източвали финансовите средства на община Несебър през последните 15 години, за да обогатяват себе си и лицето изпълняващо длъжността кмет!

https://nesebarinfo.eu/