20.09.2024

Анастасия Гешева

Двете главни теми в света все повече ми изглеждат тясно свързани. А тезата, че текат тайни преговори между Русия и САЩ в момента, за мен е без никакво съмнение. Вероятно тези преговори текат най-малко от лятото насам. Официално се прокрадна информацията, че руският посланик в САЩ Антонов редовно тайно посещава сградата на Държавния департамент, при това късно вечер.

Сега подробностите към момента.
Руските информационни потоци излъчват новината, че за оттегляне от Херсон се е знаело още от септември. Което прави ситуацията съвсем различна.
Все още ми е много трудно да си обясня решенията, но веднага усещам главното, с което трябва да свикнем явно. То е, че политическите движения в света вече не се водят по познатата логика. Просто скъсваме с познатото минало и познатите начини на съществуване, включително в геополитическите процеси. Просто е невъзможно да се разбере ставащото без ново мислене.
Предварително се знаят крачките, за Русия при Путин съм абсолютно сигурна, че поне три крачки напред се знаят.
Няма да влизам в подробности около всичко, което следя, ще го обобщя така.

Отново руското общество е разочаровано и отново повдига въпроса за компетентността на Путин, щаба и управлението. Това моментално се отразява на анализите. Обаче такива бързи и емоционални реакции не съответстват на новата логика. А тя е, че светът се движи в страшна криза на ценностите и всеки миг може да пропадне буквално. В този смисъл решенията са други. Ще обясня.

Руснаците да не забравят, че всеки миг войната им с Украйна може да прерасне в повсеместна война с всички около тях и то не само с НАТО. И да не забравят, че има едно нещо, което политическото ръководство се опитва да избегне и това е ЯДРЕНА ВОЙНА. Избягването на ядрена война на всяка цена е цел и на САЩ. Просто го имайте предвид винаги, когато недоволствате срещу едно или друго решение.

В този смисъл ми се струва, че вече никой не може да възпре различната логика при вземането на решения. Ние не знаем какво е говорено в последните дни, знаем, че имаше активни срещи и че град Херсон беше залог за успеха на демократите на частичните избори. Абсолютно сигурно е, че САЩ карат Зеленски да преговаря с Путин.
Супер странно е и изявлението на Маша Захарова също вчера, че Русия е готова да преговаря с Украйна. Това изявление дойде преди заповедта на Шойгу.

Нищо повече засега не може да се разбере.
Всякакво тръшкане както винаги е излишно и нищо няма да промени. Фактът, че РФ продължава да не втвърдява и окрупнява военните си действия в Украйна, означава, че има неща, които са по-важни за нея от една или друга бойна победа. Щом предпочита да поеме негатива на информационен разгром, значи онова, което не виждаме е много сериозно.
Руски, а и наши анализатори, защото папагалстват, говорят, че това било политическа трагедия, катастрофа и прочие. Хубаво, аз пък казвам, че отзад има по-важни неща, които Путин не може, а може и да не иска да пренебрегне.
Със сигурност се знае, че тайните преговори между САЩ и Русия са по така наречената нова световна стратегия за сигурността (определението е мое, има друг термин, сложен).

Понеже Путин мисли три хода напред, оставям го да покаже какво е намислил, а и какво става на всички фронтове в света. Във всеки случай информационната война е в пълен разгар!
В щатите нещата остават същите. Тръмп за втори път не успя да преодолее глобалистите, явно толкова може. Ще търсим други, които ще могат. Резултатите в Сената ще се решат с един глас, през декември на балотаж. Това прави нещата сложни и мъчителни, аз се съмнявам, че републиканците ще получат 51% контрол върху Сената. Всъщност съм сигурна, че няма да стане. Ако сгреша в тази си прогноза, аз най-много ще се радвам!

Разбира се, че изборите бяха отново хакнати. Избрани са двама мъртви кандидати, което е безпрецедентно и указва, че глобалистката система, в която живеем е мъртва. Но, о чудо, ето, че и мъртвите неща са живи и управляват. Така са и ЕС и НАТО. Мъртви, ама живеят и определят живота ни чрез своите марионетки. Това е положението!
Има и още едно положение и то е, че хората искат този глобалистки ред. Искат го. Къде от незнание и неразбиране, къде от чисто желание, искат го и затова той ще живее. Не съм предполагала колко дълбоко и силно е човешкото потъване в мрака, но ето.
Може да се каже, че днес съм щастлива, защото поредната ми мисъл намери моментално потвърждение. Чудех се кога ще подкарат Мъск, даже мисля, че може рязко да загине някъде.

Байдън казал, че може да го разследват за заплаха за националната сигурност и връзки с други държави. Да, когато спря да помага на Украйна! Докато помагаше на Украйна всичко беше ОК, като отказа да помага на Украйна рязко стана заплаха за националната сигурност на САЩ. Събудете се спящи, не виждате ли разликата?

Ще се радвам, ако американците разберат, че не може други да им свършат работата. Ако искат да се освободят от злото, ще трябва да положат усилия, да пожертват пари и удобства.
Това десет пъти повече важи за българите. Но насила никой не ви кара! Колкото повече продължава възприемането на нещата като досега, толкова по-тежки и катастрофални ще станат събитията.

Казах, нова логика на управление в геополитиката имаме и тя е свързана със съобразяване с нуждите на другите. Да ви кажа, дори глобалистите се съобразяват. Не вярвам, че го виждам, но го виждам. Само че мотивите на съобразяването им са различни.

Анастасия Гешева