08.09.2024

Може да бъде изображение с текстово съобщение

Може да бъде изображение с 3 души, изправени хора и текст, който гласи 'пробуждане нашата любима гатковина смели мъже жени родила, които борят нея, една нова He нее химера, дойдат одини, S S велика прекрасна родина! само трябва дълбок сън народа събудим ис възраждане пребъдем! автор: румяна генкова врете ни E за възраждане! ww.wawravndane.co'

Без съмнение мислещите хора видяха истинският облик на тези, които се готвят да ни управляват, начело с великия и божествен КК. Тролската мрежа на Възраждане, водена от Йовка, Анна и Христо, изпълнява ударно задачата навсякъде да ме обиждат и клеветят. Стара тактика за обръщане на общественото мнение, особено когато е неудобно да отговаряш на въпроси. И да – Възраждане имат сериозна тролска мрежа и няколко групи, в които се дава обекта, който трябва да бъде, образно казано, разкъсан. А обект е всеки, който не харесва КК. Най-вече. Може да не харесваш идеите, ама това се преглъща. Но за великия и безпогрешен КК, нищо лошо не трябва да се казва. И истината не трябва да се казва. Нивото на обиди и подигравки, които достигнаха троловете и феновете на партията спрямо мен, се съмнявам, че може да бъде достигнато дори от каруцари и жрици на околовръстното. Стигат до там да изпращат на сина ми съобщения с обиди към мен, каква баба Яга съм била, предателка долна и подигравки. Откровено казано, ми приличат на побеснели хиени, точещи лиги в бяс.

Преди години познавах една женица. Изглеждаше свита и кротка и се усмихваше, когато я поздравиш. Бивш член на „Бранник“, почитателка на АХ. За нея комунистите бяха злото на света. Всеки, който й беше неудобе, беше „мръсен комунист“, заедно с изразяване на съжаление, че навремето не са успели да избият всички такива. Доволно разправяше как е разглеждала убити партизани в селото си и изразяваше надежда, че ще дойде един ден, в който „мръсните комунисти“ ще бъдат изтребени. Иначе си изглеждаше нормална, кротка жена. С тази разлика, че ако имаше власт, щеше да е различно.

Когато привързаността към една идея, лидер или партия минат онази тънка граница на нормалното, обществото трябва да вземе мерки. Фанатизмът винаги преминава във фашизъм. Сега може да изглежда безобидно, но ако същите тези хора, озверели дори само от казването на истината, дойдат на власт, дали пък няма и действително да изправят някой до стената за разстрели, както ми се заканват на мен? Загубата на човешки облик от страна на членове и фенове на партията ме притеснява сериозно – не заради атаките срещу мен, а защото осъзнавам с пълна сила, че този фанатизъм е опасен – за народа ни и за държавата. Дали действително няма да започнат терор с цялата тази озлобеност и усещане за богоизбраност и фанатизъм

Когато започнеш да пишеш стихове за Вожда, да му плетеш светлия лик на дантела на една кука и да казваш, че ще си му верен, докато небето се срути и звездите угаснат, здравните специалисти и обществото трябва да се намесят. Това не е нормално и никога няма да бъде. Подобна истерия е нездравословна за обществото. А когато подобен зверилник се гласи да управлява, трябва да се вземат мерки.

Обикновеният фашизъм започва просто. С идеите, че чужди са съсипали страната ти, посочване с пръст на врага и насъскване на тълпите срещу него. С пламенни речи /с ръце на кръста или скръстени на гърдите и пламенен поглед, насочен към събралите си/. С обявяването на всеки с различно мнение, за враг и предател. С чувството за безпогрешност, че ти и само ти си призван да спасяваш света и всеки, който го отрича, трябва да бъде изправен до стената.

Предателство към човек може да има само в семейство и приятели. В политиката има други неща. И там истината трябва да се знае. Аз не съм се клела във вярност на Костадин Костадинов и не съм писала стихове за него /то май за никого не съм писала, ама да не се отклонявам от темата/. Не съм се клела във вярност в партия Възраждане. Аз съм се заклела пред българския народ във вярност към България. И няма да предам Родината си в ръцете на фанатици и фашисти!!! Няма да предам идеята за България в ръцете на тези, които поставят един човек над истината и над народа си. Няма да предам идеята за българския народ на хора, които го разделят и мразят и правят списъци за урановите мини за част от този народ.

Фанатизмът и фашизмът трябва да се смачкат, докато са малки! Имаме пример от ВСВ какво се случва, ако се позволи на подобни хора да вземат властта. Затова и казвам истината. Който мисли, ще разбере. Няма да позволя подобни хора да вземат решения за бъдещето на децата ни /впрочем самият КК нарече майки с деца фашистка и п…ка измет/. Искам синът ми да живее в нормална държава, в която да не бъде пращан в мините, защото си е позволил да постави под съмнение величието на един самозван лидер.

Да живее България! Тя е над всичко и никой човек или партия нямат правото да я присвояват само за себе си. Тя е наша – на целия народ, на българите!

Елена Гунчева