02.05.2024

Разбира се, на тези избори в София няма да гласувам.

Да бях в Бургас, с чиста съвест подкрепям Митко Николов.

В Стара Загора – Живко Тодоров.

Тук нямам кандидат.

Хекимян и Васко Ухото са ми едно и също, агенти на правителството. Всеки вот за тях укрепва мафиотската сглобка.

Хекимян е напълно отчаяна карикатура.

Верно, кой нормален би искал точно този човек да му е кмет и на какво основание?!

Заради някакъв каприз на Борисов ГЕРБ са поставени в унизително положение в столицата…Е, хубаво, да се оправят.

Мен лично ме интересува кога Хекимян ще обясни по какъв критерий съставяше черните списъци с неудобни гости и събеседници в БТВ и на кого слугуваше като директор на новините.

Хекимян винаги е бил слугинаж, отрицание на свободността и демократичните норми, съжалявам.

Васко Ухото…безсмислено е да коментирам. Щастливата реинкарнация на Държавна сигурност в съчетание с джендъритета, овеществената мечта на червените куфарчета, отмъщението на Политбюро към бунтовна и будна някога София, която ги свали от власт…

София, която отдавна е бледа сянка на себе си.

Имах повече надежди за иначе наперената Ваня Григорова, но сенките там се оказаха прекалено плътни. Сенките на Сорос и „Отворено общество“, сенките на Радев и съветниците му, които навигират посланията й и отнемат от опозиционното й говорене…Да не им да се разсърдят случайно от посолствоТО.

Приятели мои венцехвалят Вили Лилков, който изглежда почтен човек и антикомунист.

Но след като знам, че е резервна писта на Банкя; след като слушам публичните флиртове на Борисов със сътрапезника му Пепи Москов, с когото си ловят басчета и футболни залози на партийни събрания на ГЕРБ…как да се пречупя и да гласувам?

Светъл лъч идва само откъм Карлос Контрера, който анонсира част от нещата, които ме интересуват – премахване на гей парада, премахване на украинските знамена от общинските институции, преформатиране на залинялата общинска полиция в шерифска служба, ревизия на предишната управа…

За съжаление, Карлос е отвъд статуквото и отвъд пасианса на сглобката – статистиката почти не го хваща, защото е потопен медийно.

Нямам полезен ход.

Профилът на моя кандидат отсъства от листите, а компромиси от типа „да гласуваме за по-малкото зло“ повече отказвам да правя.

Столицата, а и България очакват автентичен, патриотичен дясноконсервативен политик тип Тръмп, Орбан и Качински, еманципиран от посолствата, ратуващ за семейните и християнските ценности.

Твърде дълго го чакаме, сигурно няма да е в нашия живот, но все пак надеждата умира последна.

Недялко Недялков