04.05.2024

Днес в Съвета по правата на човека в ООН бе приета резолюция, призоваваща за привличането на Израел към отговорност за военни престъпления. Това се налага заради неизбирателните методи на водене на война, които въоръжените сили на страната прилагат в рамките на т.нар. „операция“ в Газа. Избитите цивилни са почти 40 000 души, от които поне 10 000 деца!

От 45 държави участващи в момента в Съвета на ООН по правата на човека 26 са гласували „ЗА“ приемането на резолюцията, 13 са се „ВЪЗДЪРЖАЛИ“ и 6 са били „ПРОТИВ“. Сред тези, които са били против приемането на документа е и Република България!

Удархиме дъното скъпи съотечественици! Една от най-реакционите държави в света в момента е нашата Родина. Според тези, които представляват страната ни в ООН геноцида в Газа е приемлив и няма нужда да бъде осъждан. По същия начин се държаха и по отношение на терористичния акт в Москва, при който бе отнет живота на 144 души – просто го игнорираха, както всичко останало, което не е в унисон с политиката на хегемона САЩ.

Това да си затваряш очите за случвашото се в Газа е тежко морално падение и ценностен срив. От начина, по който България гласува в ООН може да се направи извода, че българския народ подкрепя масовото клане в Газа и не го счита за тежко посегателство срещу най-свещеното и висше човешко право- това на ЖИВОТ!

Позор! Поредното унижение, които тези, които ни управляват нанесоха на българския народ. Човекът, който залепи това срамно петно върху нацията ни се казва Мария Габриел – външен министър. Да се знае и да се помни.

Защо бе Мария? Харесва ли ти това, което Израел твори в Палестина, не считаш ли убиството на хиляди невинни хора за военно престъпление? Допадна ли ти как преди ден бяха убити с авиобомба служителите на хуманитарна организация, докато се опитваха да ранесат храна на бедстващите палестинци, които Израел загради с ограда и лиши от достъп до храна, вода, лекарства и медикаменти от първа необходимост, електричество, гориво и в момента избива методично и планомерно. Това не е ли ГЕНОЦИД?

Мария, фактите не спират да съществуват, само защото ти ги игнорираш!

Страхил Ангелов