26.04.2024

Чакаме промяната в България, но сме слепи за промяната на Европа…

Правителството падна, а с него и надеждите на много хора ( включително и моите) останаха за пореден път в миналото!

Това което разбрахме след 6 месеца управление на най- грозната коалиция в последните 30 години е, че Путин е свалил правителството?
Вероятно е възможно да е така, но като се замисля малко и осъзнавам, че основните партии, които гласуваха против това правителство са членове на две европейски семейства- ГЕРБ и ДПС?

В едно от тези семейства ще кандидатсва и партията на Петков и Василев, което както и да го погледнем си е доста сбъркано!
Значи, хем твърдим че трябва да сме част от ЕС, хем че в този ЕС има цели мафиотски структури?

От Промяната твърдят и че няма проблем да работят с ДПС, ако партията се разграничи от Пеевски?
Явно за младите лъвове нямат проблем да работят с Камен Костадинов, Данчо Ментата, Мустафа Карадь и всички други безумно корумпирани протежета на Ахмед Доган?

Явно те не са чували за Замениите, за ремонтите на язовири за милиарди, за стотиците ДПС- арски фирми, за богатите Кметове на ДПС, за това че същата тази партия е основна част от мафията в последните 20 години?
Всъщност е хубаво да сме наясно с това, че за последните 6 месеца се уволниха доста Герберасти, но не са пипнати позициите на ДПС в Министерства, Агенции и всички държавни структури?

През цялото време се проповядва, че моделът който трябва да бъде свален е този на Бойко Борисов, но нито дума, че този модел бе създаден и подкрепян през цялото време от Ахмед Доган и ДПС?

В последните дни разбираме, че Бойко и Доган са направили двойно по- скъп Турски поток, което не е изненада за никой, но което се случи с одобрението на ЕС, същият ЕС който през всичките 12 години толерираше, подкрепяше и дори възхваляваше Бойко и СИЕ?

Не ме разбирайте погрешно, аз също смятам, че мястото на България е в Европа, но ще е добре да се замислим всички дали наистина искаме такава Европа в която корупцията е на всички нива, в която големите налагат диктат над по- малките, в която се заличава историята на отделните държави, в която семейните ценности се променят напълно, Европа която е подвластна изцяло на Америка?

Днешните млади са заслепени от обещанията за нулева корупция, което ми напомня за времето в което аз бях на 20 и вярвах сляпо в обещаваната Демокрация, която всъщност превърна България в държава на мутрите и мафията, а народа в най- бедния в Европа!
Ще е прекрасно да осъзнаем, че не сме малка Държава в Европа, да си спомним, че сме на над 1400 години, да си върнем гордостта, която предците ни са изковали през вековете и да спрем да позволяваме да ни водят за носа от Русия, Америка, ЕС, Турция или който и да било друг, а да си ковем съдбата сами!

Не се страхувайте от избори, от кризи и оправдания, търсете чистите, смелите и истински независимите хора, гласувайте за тях, а не за партии и лидери!

Иван Иванов