01.05.2024

Чудеса! Заплашихме САЩ със санкции!Германия и Франция на бунт срещу американската хегемония.
Това, за което ни блокираха,ако само споменем в някоя
публикация във ФБ,сега се превърна в официална политика!
Въпреки личната непоносимост и изключително хладните лични отношения решиха, че вече е непоносимо да се търпи напълно откровеният грабеж от страна на Вашингтон.

Шолц и Макрон въстанаха срещу Съединените щати,защото обирали най-тлъстия и печеливш индустриален и икономически каймак под формата на големите индустрии, предимно автомобилните компании, които активно преминават през през океана.
Джо Байдън подписа Акт за намаляване на инфлацията в който страните от Европейския съюз,се оказаха основните потърпевши. От бюджета на САЩ се отделиха милиарди долари, за субсидиране на компании,главно от ЕС, които решат да скъсат с миналото и да свържат бъдещето си с Америка.

От месеци им бием камбаната,но спяха! Събудиха се, но „Късно е чадо,мандалото падна“.Самия факт за проявата на бунт,доказва до какво дъно е стигнал ЕС.
Сега видяха концерна “Фолксваген”, БАСФ който стартира производството на електрически превозни средства “Тесла”, и редица други, включително производители на торове, бижутери и производителите на огнеупорни материали.

Това се вижда от текста на протокола от срещата в Париж. По-специално Париж и Берлин смятат американските субсидии за пряко нарушение на принципите на свободния пазар и открита проява на лобизъм и нелоялна конкуренция.

Ситуацията е толкова безнадежна, че Макрон и Шолц се съгласиха за немислимото. Ако Вашингтон не спре да примамва големи корпорации под своето финансово и данъчно крило, Париж и Берлин ще въведат дискриминационни ответни мерки срещу Щатите.

Йордан Халачев