04.05.2024

Екатерина Димитрова

На сцената: Всички СРЕЩУ Лукойл звучи (УБИЙ РУСНАКА).
Борци за „СПРАВЕДЛИВОСТ“ участници в борбите срещу агресора руснак.
Цел на внушение: Руснаците са лоши, ще им свием СЪРМИТЕ.
______

Що да е ТО точно дерогация?

Думата най – просто означава неспазване на прието законодателство, поради определени обстоятелства. Иначе казано, преди две години когато ЕС наложи санкции на Русия и приложи икономически наказания България  въведе дерогация на тези санкции спрямо „Лукойл Нефтохим“, тъй като рафинерията работи изцяло и само с руски нефт.

Тоест икономическите санкции по политически причини за България, поради естеството на работа на предприятието не могат да бъдат приложени и Лукойл продължи да работи според своите икономически разчети и да използва предимно руски горива.

Тук е добре да кажем че „Лукойл Нефтохим“ де юре е дружество, разположено в страна – членка на ЕС, което е собственост на Litasco SA (швейцарска компания).

Ако премахнем дерогацията, то тогава Нефтохим ще трябва да се лиши от руския нефт и газ, и да търси продукт на свободния пазар. Как това ще се отрази на българския джоб, ами ще си зареждаме с горе долу 5-6 стотинки по скъпо гориво, тъй както и сега го правим от другите бензиностанции, които не ползват лукойлски продукти.

Това не е приятно, но не е и болка за умиране.

Въпреки това тази е основната циркаджийска свирка, която парламентаристите използват за заигравка пред очите на народеца като хлопат грозно по ползите за джоба му, които са в общи линии жълти стотинки.

Сега другата страна на нещата; за да ползва руския нефт и газ чрез дерогация, Лукойл плаща 60 процента корпоративен данък плюс вноска солидарност, което са 500 милиона предвидени да влязат в бюджета.

От тази страна, нашата, Българската изглеждат нещата така; ако премахнем дерогацията в бюджета ни няма да влязат пари 500 милиона, които вече са предвидени и разпределени.

И питам се тогава, как правителството ще запълни това круто липсващо перо.

Само за сведение всички други корпорации не плащат 60 процента корпоративен данък а само 10%.

До тук някак станаха ли ясни нещата?

Сега, аз лично не разбирам защо им е на Лукойл да плащат тези такси, и какво им пречи да ползват от свободния пазар, като останалите вериги горива и да си оскъпят продукта с цена 5-6 ст.

От друга страна не разбирам всички мерки, които правителството възприе да притиска ЛУКОЙЛ, след като дружеството плаща така или иначе 500 милиона, които директно се наливат в бюджет.

Значи ако ти имаш наемател който ти плаща наем колкото всички други взети заедно ТИ ще го къткаш ухажваш и ще му осигуряваш комфорта да ти плаща с кеф кинти.
Обаче Нашите парламентаристи правят обратното – прилагат рекет на най- платежния си субект и за да не съм голословна ще ги сложа ето тук:

Законовите мерки срещу „Лукойл“

Това, което е безспорно, е, че през последните месеци бяха предприети редица стъпки бизнес климатът за „Лукойл“ в България да се влоши значително. Концесията на нефтения терминал „Росенец“ беше отнета, прие се възможността при нужда контролът да се поеме от особен търговски управител, а с промените в Закона по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, дойде и таксата от 20 лв./мВтч за пренос на газ.
Освен това до 1 октомври 2024 г. рафинерията в Бургас трябва да премине към преработката на неруски петрол. До края на тази година рафинерията може да ползва в производството не повече от 80% руски петрол, до 31 март 2024 г. – не повече от 75%, до края на юни – до 50%, и до 30 септември – до 25%.
С промени в Закона за корпоративното подоходно облагане във връзка с временната солидарна вноска ставката беше увеличена от 33% на 50% и се въведе задължение за месечни авансови вноски. (това взех от Капитал.бг) съмнявам се да е подвеждащо.

Значи както и да го погледна от дерогацията би трябвало по – скоро ние да имаме полза по голяма от колкото Лукойл.

За да може да има театър и драма в парламента и да се създадат две страни – позиция / опозиция ето главно действащите актьори, които създават крясъци, с които трябва да разиграят сценката „не ме гледай к‘во правя, слушай к‘во казвам“ и да изглеждат ужасно ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ и ПРОТИВО руски. Най-шумни по нея класически са Делян Добрев от ГЕРБ и Делян Пеевски от ДПС.

Истината е че шумът в ушите е за европейците, но играта е изцяло в полза на Русия и руските криминални капитали, от които се облажват и ГЕРБ и ДПС, като основни „свирки по музиката на целия трафик на тъмни петролни пари руски за сведение и тук предлагам да изслушаме г-н Марков, който не пропусна нито един акт по тази линия (нефт и газ) през годините от Първанов до днес, на същите тези наши АТЛАНТИЦИ.

А сега за Европата…

Според западни официални лица и данни за руския износ въведеният от САЩ и Г-7 ценови таван за продажбите на руски петрол се заобикаля почти напълно. Това принуждава страните да търсят начини за засилване на една от основните икономически санкции срещу Москва.

Един от високопоставените европейски служители заяви пред Financial Times, че „почти нито една“ от доставките на суров петрол по море през октомври не е била изпълнена под ограничението от 60 долара за барел, което Г-7 и нейните съюзници се опитаха да наложат.

Според официалната руска статистика за продажбите на петрол през октомври средната цена е била над 80 долара за барел.Само 37 от 134-те кораба, превозващи руски петрол през миналия месец, са имали западна застраховка.Какво значи това? На просто казано от както Русия е в санкции продава своя газ и нефт на Европа но със 30 процента по скъпо, тоест нея санкциите са и в полза

Шменти капели!

А сега малко цифра:

От началото на специалната военна операция на Русия, тя е получила от нефт и газ 550 МИЛИАРДА ЕВРО. По-голямата част от сумата тоест от закупения нефт и газ е от ЕС европейски съюз, 28 милиарда най – много е закупила Германия, след тях е Холандия и на трето място са Италия, и чак след Европейския Съюз идва Китай с нейните 145 милиарда, след това са Индия и всички останали ….

ММММ ТАКА!!!!

Сега, както и да погледна на нещата, единствените, които имат сметка да махнем дерогацията са РУСИЯ. Излиза, че всичките ни парламентаристи които крякат, че защитават позицията на ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ всъщност работят за Руския интерес.

В цялата тази тарапана НИЕ БЪЛГАРИЯ – държавата БЪЛГАРИЯ ще загуби едни пари, които са предвидени за бюджет в следващите години. Тяхната липса ще наложи кастриране на пера – примерно , образование, пенсионни, здравеопазване и ще се наложи да се потърсят начини да се запълнят дупките най – вероятно, чрез данъци и такси от къде? От кухия вече джоб на раята. И сега да обобщим

Перформансът, на който сме свидетели в КУЛОАРИТЕ на ВЛАСТТА ни играе курвачката изцяло и само защото ТЕ СА ТАМ за да обслужват ТОЧНО тези капитали, не ВАС.

НИТО МЕН, нито ТЕБ. Държат ги на каишки за всичко, което са взели – дали през каналите за трафик наречен БЪЛГАРИЯ.

В тях в тези канали текат ПАРИ. КЪМ ЕВРОПА КЪМ РУСИЯ и кръстосано. Те, Парите нямат Държавност, нито политически вкус. Обслужват едни олигархични корпорации, които в себе си съдържат и руски и европейски и Американски КАПИТАЛИ.

Единствената която НЯМА свои защитници на интереси и е изцяло употребена в тези транзакции е ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ и нейния НАРОД.

ХАйде сега Наздраве!

Аааа, и за финал, най сладкия бонбон на Делян Добрев за публиката е как Лукойл не са плащали 5 години данъци, защото били на загуба. ТУК искам да вметна нещо съществено, КОГАТО една корпорация, която е МОНОПОЛ на пазара на стратегически суровини отчита финансовите си резултати тя го прави пред министъра на ФИНАНСИТЕ. Ако той има съмнения би трябвало да предизвика проверки и ревизии, освен АКО вместо данъци в хазната въпросните финанси не текат през онези канали с участието на министъра и неговия МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ.

ДАЛИ МЕ РАЗБРАХТЕ КАКВО ВИ КАЗВАМ? Ако не сте в кратце чуйте НИКОЛАЙ МАРКОВ