28.03.2024

Европейският Парламент отново изтрещя и ни занимава с глупости. Унгария не била „пълноценна демокрация“. Като започна с това, че мнението на гинеколожката начело на ЕС дълбоко не ме интересува, ще допълня, че това, което им харесва в Брюксел, определено на мен не ми харесва.

Не знам защо ЕС ми напомня един тукашен партиен лидер – демокрация и хубаво е всичко, което на него му харесва, а всеки, който поставя неудобни въпроси и не се съгласява да козирува, не е демократичен и дори направо си е фашистка сган. Та и Брюксел така. Който не им се подчинява на щуротиите и простотиите, минава за черна овца на съюза. Явно тези евробюрократчета не осъзнават, че се разпореждат на държави, които са древни, с народи с национално самосъзнание и хора, които не са с толкова промити мозъци, колкото на Брюксел им се иска.

Изобщо не ми дреме Урсула фон дер Лайнен дали иска да се къпе или не или просто иска да има законов начин да оправдае, че мирише от три метра. Това си е неин проблем. Като иска, да се къпе само напролет на реката, да се увива в кожи и да живее в пещери. Нейна си работа. Проблемът е, че тя иска цялата тая дивотия да я наложи и на другите. Мен изобщо не ме засягат проблемите на Брюксел и Вашигтон с Русия и войната им за влияние. Дреме ми дали Путин се радва или плаче, ако си взема душ. Не ми дреме и дали Русия ще обяви тридневен траур, ако си пусна печката на повече от 19 градуса. Всъщност, като се замисля, то май и на руснаците не им пука, единствено се забавляват с простотията европейска.

Унгария се опитва да отстоява националните си интереси още от влизането си в ЕС. За разлика от България и Мадам Йес например, която само където не извъртя публично фелацио на европейските лидери на площада в Брюксел и продаде българските интереси за една комисионна и един пост в банка.

В България няма политиции, които да не са зависими от Козяк, както и от Брюксел. Ето например Борисов постоянно търчи там да се доказва и да затвърждава властта си. И въпреки освиркването вчера в ЕП, при разглеждане на ареста му, европейските лидери охотно се фоткат с един балкански мафиот.

13 века България много добре си е живяла и без демокрация . И без илитерати и продажници да могат да определят бъдещето ни. Демокрацията е удобната форма за мека, но силна диктатура. Втълпи на народа, че решението е негово и той няма къде да ходи. Въпреки, че си му го наложил. Предпочитам откритостта. Направо да казват, че нищо не зависи от нас. И да не ни вменяват вина за това, което се случва. Защото това е по тяхна вина. Няма да повярвате, но по света има много държави, в които няма демокрация, но пък си живеят значително по-добре от нас и се управляват много по-отговорно и кадърно. Ама е много важно да има демокрация, за да може Пешо от Долно Нанагорнище и Айше от Столипиново да живеят с усещането, че от тях зависи нещо.

В такива случаи прилагам принципа на Бръснача на Окам. Най-простото нещо е, че кукловодите използват демокрацята като инструмент на диктатурата. Толкоз!

И ей сега ще си сложа една черна кадифена панделка по повод мнението на брюкселските чиовници!

Елена Гунчева