28.03.2024

Размерите на геополитическите промени в резултат на войната в Украйна се оказаха по-големи и от най-смелите ми предположения. Вижда се, че този факт обезоръжава почти всички досега големи авторитети в анализите и превръща работата им в нескопосан опит да се тича след събитията.

Не го казвам с ирония. За пръв път аз виждам и изпитвам такъв респект пред мащабния замисъл на моя човек, че оправдавам всяко мнение, което се оказва объркано или дълбоко заблудено. Но отново повдигам темата за информационната подготовка на политологичните кадри и кадрите на геополитическия анализ, както и в структурите на националната сигурност. Защото аз съм просто една книжарка, както ме нарекоха тези дни, и си пиша във фейсбук, но други работят в държавни структури и влияят или могат да повлияят на управлението и тогава подготовката по информационната война става жизнено важна. Не зная колко добри военни експерти има България, но зная, че информационни военни експерти няма нито един!

Този пост е само началото на нова страница в развитието на моите занимания с анализ.

Докато всички обсъждат главните теми на сътворението, всъщност се случват съвсем други неща, които са пред очите ни, обаче нагласите, лъжите, некомпетентността и изкривяването на реалността ги правят невъзможни за възприемане. И така глобалистите си печелят докато всъщност отдавна са загубили. Истината е, че глобализмът на Сорос и Шваб отдавна има успехи само чрез ИНФОРМАЦИОННАТА ВОЙНА. Всичко друго тяхно е дълбоко неуспешно.

Кои са темите на сътворението сега?
Ето част от тях:

Путин е идиот. Болен, слаб, изчерпан, не разбира и не може да поведе Русия напред.
Шойгу е още по-голям идиот.
Руската военна машина се оказа слаба, негодна за голяма война. Грешки в командването, грешки в разузнаването, държавата е продънена.
Русия е притисната в ъгъла. Ще бъде или унищожена, или разчленена, или отслабена.
Петата колона (либерал-глобалните сили в Русия) е много силна, постигна успех чрез така нареченото контранастъпление на украинците.
СВО е голяма грешка, трябвало война. Стратегията била сгрешена.
Предстои голяма световна или ядрена война.

Сега да видим какво всъщност става, като предупреждавам, че за 90% от нещата, които говоря, не може да бъде дадено физически ясно доказателство под формата на любимия на всички хора линк, тоест фактическо доказателство. Който търси да доказва фините нива на политиката, не е обект на моите размисли.

Първо.
Смятам, че руското управление с един точно определен център води вероятно най-сложния вид война, известен в историята. Русия е атакувана по много различни начини за водене на война. Икономически, военен, информационен, политически, културен, духовен. При това едновременно. Ако тръгне да отразява тези видове войни една по една, ще стане невъзможно. Още повече, че с изключение на военната и икономическата война, другите видове са доста непознати и досега не и се е налагало да води такива войни в голям мащаб и тук тя наистина има проблеми с ресурса са отразяване примерно на атаките в културната или туристическата война.

Като се има това предвид, аз мисля, че позната тактика за водене на война не работи при тези условия. И мисля, че Путин е може би единственият човек на тази планета, който разбира това и е намерил друг начин.
Другият начин е единствено възможният – работа върху центъра, от който произлизат всички видове войни.
Аз мисля, че Путин прави точно това и по тази причина през по-голямата част от времето изглежда така, сякаш нищо не прави.

Второ.
Квалифицирането на войната с някакво определение – СВО ли е или не – е като цяло изместване на фокуса и всички се забиха там. От което и анализите и прогнозите станаха сложни, тромави и трудни. Защото почти никой не отчита точка първа. И всички тръгнаха да анализират военната война и да твърдят още от първия ден, че Русия губи информационната война.
А работата е много по-лесна.
Изобщо няма значение какъв вид е военната война, а какво тя постига.
И какво постигна до момента?
При липсата на война, нито Русия, нито Украйна са във война юридически, Русия принуди Украйна да се приведе във военно положение и извади армията и резерва от джоба. Докато самата Русия нито е във война, нито е провела мобилизация, нито е изпратила истински свои части в Украйна. Обаче постигна ужасно много неща.
Путин много добре знае, че и армията му и оръжията му ще му трябват истински в друг момент!
Много добре знае, че истинската война идва след като Украйна изчезне от картата на света.
Дали е глупак все още, а?

Трето.
Обвиненията, че не е унищожил инфраструктурата в Украйна, основно обвинение към руския генерален щаб, с огромни обиди към висшия му състав и обяснения какво идиоти са руснаците, точно каквито ги помним от Брежнево, Горбачово и Сталиново време.
Ако беше унищожил инфраструктурата, как щеше да покаже и докаже, че НАТО зарежда Украйна с оръжия?

Как щяхме да видим с очите си присъствието на западни висши офицери, натовски центрове, западни наемници и оръжията, които се доставят?
Как щяхме да разберем как точно работи истинският глобалистки полигон, Украйна е световен пример за полигон?
Как щяхме да видим инсценировките като Буча, Азовстал, фактическите действия на украинската нацистка структура?
Тези обвинения срещу Путин, че води мека война могат да имат право само, ако Русия водеше военна война! Но тя не води военна, а повсеместна война, тотална война и тогава стратегията и тактиката са съвсем различни. И аз твърдя, че точно в момента Русия затваря стария Кутузовски военен справочник и пише нов.

Четвърто.
Хибридната война.
Същността на същността.
Всяка активност на Русия води до крещяща реакция от глобалисткия свят. Ако Русия мигне, целият свят изпада в истерия как тя агресивно убива живота и унищожава цивилизацията. Дали Путин играе играта „Кой пръв ще мигне?“ Да, точно това прави!
Не прави почти нищо, за което могат директно да я обвинят в агресия, въпреки че постоянно точно в това я обвиняват.
Всяко действие от изброяваните всеки ден от всички, които мислят по старому и желаят гореща война, ще вкара Русия в капан. Затова той прави друго. Формално нищо не прави, но изважда наяве това, което те правят! Формално Русия не воюва, освен в Донбас, за където има президентски указ. Всичко останало е извън всякакви норми на международното право и по този начин той ги кара, отвръщайки му, да разкриват своите дела, нарушавайки открито всички международни права.
А за тази тактика аз мисля, че трябва само да се мълчи!

Няма друг случай, при който глобалистите да показаха или да се показаха техните дела толкова дълбоко и ясно, няма. Само така, увличайки ги във война, която не е война, имахме шанс да ги видим. Показа ли се световното съотношение на силите глобализъм – антиглобализъм? Показа се. Показа ли се лицемерието на световните антиглобалисти? Показа се. Свалиха ли се всички маски? Свалиха се още маски и тепърва ще ги сваля.

Пето.
Русия и Телеграм.
Путин определено изтърбуши Русия и накара от всяко кътче да изпълзят всички и да се заявят. Пети колони, шести колони, всичко живо се показа кой е, на кого е и прочие. Предреволюция било, 17-та година било. Айде ще видим какво е!
Но отсега знам, такова осветяване на руската обществена индоктринална среда не е правено в такива мащаби никога. Никога, защото никога не е имало толкова много светлина, именно чрез информацията. А Телеграм преживя криза, която, сигурна съм, също беше част от атаките срещу Русия. Как функционира Телеграм в условията на остра информационна война, видяхме точно сега.
Какви ще са последствията, тепърва ще видим. Но смятам, че Путин ще прочисти първо Русия преди да отвори истински военен фронт срещу Запада. Защото, колкото и невероятно да звучи, война на Русия със Запада и НАТО ще има само, ако Путин реши. И това мое лично оригинално твърдение е напълно сериозно!

Всички, които се подадоха на събитията, фактически паднаха жертва на глобалистите.
Разберете, става дума за нещо много по-голямо от обикновена война в Украйна! Даже няма да се учудя, ако се окаже, че Путин е помолил ДД да го нападнат, че да може да извади най-после дрипелите от скриновете и да се хвърлят най-накрая. Определено ги води за носа! И все така става, че правят точно това, което на него му е необходимо.

Анастасия Гешева