04.05.2024

Валентин Вацев

Америка не зависи от нас по никакъв начин. И даже на нас започна да ни харесва това нещо. Просто, появи се едно цяло поколение наше за което суверенитета е непонятна и непокрита амбиция на българското общество. Защо ни е суверенитет… нека да продължим да танцуваме вечер около огъня, след като през деня сме ловили риба, а може пък и деца да се родят.

Границите на тази социална групировка са границите до където са стигнали парите на „Америка за България“ .Това са хората на Америка в българския политически живот.

Това са ПП и ДБ разбира се. Те няма да станат системна партия по никакъв начин, но ще продължат да изпълняват главната си функция. Работата на ПП не е да моделира системата на данъците.

Американския посланик има разположени на различни ключови местав българската държавно управленска машина, доверени лица, например от рода на Тагарев. Трябва да бъде оставен на мира.

Напразно се занимават с него, той е човек изпълнител. Когато дойде момента Х ако дойде, а той все още е възможно да дойде, ДО КЪМ КРАЯ НА ГОДИНАТА В КОЯТО ЖИВЕЕМ. Та когато дойде момента Х тези десетина човека, разположени на необходимите места , начело с академик Денков и завършвайки с Тагарев, са длъжни и тяхната историческа задача ще бъде единствено това: да дръпнат шалтера на войната. Да вкарат България в открит военен режим.

Аз гледам спокойно на това, но трябва да знаем, че истинските собственици на САЩ, съвсем не е Байдън, нито населението на Белия Дом.

Това са Дълбоката Държава на Америка. Това са много ВЛАСТНИ хора, които знаят какво искат и знаят как да го постигнат. В момента до края на годината ТЕ трябва да решат какво искат – де ескалация на украинския конфликт и де ескалация на Израел – Палестинския конфликт, за да може американскияt ресурс, който все още е огромен и цялото Американско гео политическо внимание да се обърне към Югоизточна Азия Тайван и Китай, защото Китай не крие намеренията си да присъедини Тайван. А САЩ има огромна работа там.

Трети фронт война не е изгодна и неперспективната война с Украйна може да предположи, че е възможно да не се наложи тези пешки сложени в България от Американското посолство да не им се наложи да дърпат шалтера. Има една такава добра вероятност.

Валентин Вацев