18.06.2024

Над 30 души от техническия екип на популярния сериал на Нова тв „Откраднат живот“ изпратиха отворено писмо до медиите, в което обявяват, че не са виждали върху актрисата Диана Димитрова да е нанасян побой или тя да е имала следи от такъв.

По повод твърденията на Димитрова, че целият екип е мълчал за случилото се, подписалите позицията отричат това. Те пишат, че никога не са били свидетели на физическо насилие, а само на словесен конфликт. Освен това в следващите дни, по думите на хората от екипа, никой не е забелязал следи от насилие по лицето на актрисата и снимачният процес не е бил прекъсван.

Позицията идва, след като Диана Димитрова обяви, че е била бита и ритана в лицето от колега, докато е участвала в сериала. По-късно актрисата даде показания срещу актьора Юлиан Вергов.

Пракурoтурата обаче не намери доказателства за повдигане на обвинение и обяви, че е има данни за лека телесна повреда. Самият Вергов обясни, че след бурен спор е блъснал актрисата, която паднала и се ударила. За това свидетелства и гримьорка, която е била в същата стая по време на случилото се. Димитръва Тв роди, че й е нанесен побой.

Пълният текст на позицията:

Като част от екипа на сериала „ Откраднат живот“ и по повод някои твърдения на Диана Димитрова относно събития, случили се по време на заснемането на 4ти сезон, заявяваме следното:

1. Относно твърдението на Диана Димитрова в неин пост във Фейсбук от дата 28.11.2022 г, че над нея е имало заплахи и последвал побой на снимачната площадка пред очите на 30 души от екипа, които не са реагирали.
Заявяваме, че никой от екипа, който е присъствал на терен в този и следващите дни, не е станал свидетел на побой, а само и единствено на словесен конфликт.

2. Относно твърдението на Диана Димитрова, че ѝ е бил нанесен побой, за което свое твърдение тя приложи и снимки, заявяваме, че никой от нас не е забелязал, в този и следващите дни, каквито и да било наранявания, охлузвания, отоци или следи от каквото и да било насилие върху актрисата. Снимачният процес не е бил спиран, поради влошено физическо или здравословно състояние на който и да било от участниците в сериала. Също така не е търсена или давана лекарска помощ. Актрисата Диана Димитрова не е отсъствала нито час от снимачния процес, в този или някой от следващите дни от датата, на която твърди, че й е нанесен побоя.

С уважение:
Маргарита Анева- счетоводител
Ивон Васева – асистент масовка
Мартин Пеев – трети асистент режисьор
Красимира Карачорова – скриптър
Елис Вели – гардеробиер
Иван Колев- изпълнителен продуцент
Евдокия Петкова – втори асистент режисьор
Радослав Манчев – главен грип
Поли Венкова- художник продукция
Ирена Дойчева – гардеробиер
Велина Павлова-художник костюми
Мариела Стоева – асистент костюми
Димитър Димитров – режисьор
Николай Кубадинов – гардеробиер
Мариета Спасова – асистент художник костюми
Владимир Ковачев – гардеробиер
Борис Славков- оператор
Добри Христосков- буум оператор
Дилян Иванов- втори асистент камера
Росица Герасимова – грим и прически
Ива Денчева – грим и прически
Юрий Цолов – звукорежисьор
Катерина Савова- грим и прически
Румен Дойчинов – втори асистент камера
Янко Такев – главен организатор
Александър Христов- изпълнителен продуцент
Светлозар Петров – реквизитор
Даниел Емарт – сет дресър
Здравко Василев – реквизитор
Татяна Петкова – втори асистент режисьор
Александра Боишина – втори асистент режисьор

Изтъчник: Оффнюз