20.05.2024

Добро утро

Палажението е трагично, вервайте ми.

Сега няма да можем да се оплакваме в Комисията за защита на потребителите, ако в самуна намерим хлебарка, муха, комар, щурец или подобно. Това вече ще е част от менюто ни. Песента на Лили Иванова – Щурче, вече няма да звучи, както едно време. На Свети Валентин, най-специалния подарък за любимата/любимия ще е скакалец-алангре, а коктейлите ще бъдат украсявани, вместо с резен лимон или портокал с разкрачено щурче. На клечката, вместо зелена маслинка, ще забучим зелена конска муха. Абе, идилия.

Спомням си, когато преди години в пионерския лагер хващахме мухи, връзвахме ги за едното краче и се състезавахме на кой мухата е по-бърза. Не ни е срам, да си играем с храната и насъщния. Що за възпитание. Ужас.

Но пък съм убеден, че за това е виновна Специалната военна операция в една държава, близо до нас и наложените санкции на друга. Глад идееееее. Глад… Та като нема да има пшеница, ще месим насъщния с брашно от гадинки. Ей, и кулинарната ни култура затриха. Евро-ценностите ги заметохме под килима.

Сега вече няма да казваме: „Като няма хляб, яжте торта“, а ще бъде „Като няма хляб, яжте гадинки“.

Я да видим сега, кой ще ме докладва. Всичко си е истина – вервайте ми.

Поздрави: Дедо Мажд Алгафари