24.04.2024

Анастасия Гешева

Много добре разбирам взривоопасните настроения на народа, не само у нас е така, които водят до страшни реакции, отказ от възприемане на действителността или възбудени до крайност противоречия. Това състояние на обществото ще се засили. Има прекалено големи очаквания към едни субекти и отвращение към други, но процесът няма да стане така, както се иска на масите – сега и веднага всичко да се оправи, лошите да бъдат наказвани, а добрите моментално да бъдат сложени да управляват. За съжаление никога в живота, нито в политическия живот, не става така. Разбирам много добре, че при лошите новини са виновни вестоносците. От много стотици години светът не е виждал светлина в управлението и това, за което аз говоря, че идва, идва много бавно и много внимателно и идва така, че ще бъде от полза само на тези, които са работили за него. Които чакат някой да ги спасява, да ги оправя, за тях идва още по-лошо и да, твърдя, че вече преживяваме различни неща в зависимост от горното изискване. Спасители в политиката няма, има такива, които са работили за благото на обществото и тази работа е била гадна, мъчителна, трудна и грозна за самите тях. Така че. … Само заради разбирането на тези неща аз ще се въздържам още по-дълбоко от конфронтации.

Ще започна с това – за контролирано въздействие върху тектоничните плочи под Турция преди всичко каза кметът на Анкара, така че, да, имаме официални изявления по въпроса. Получава се така не по една или две теми, а по всички теми. Всяка една гледна точка предизвиква недоволство. Именно този симптом показва, че прагът на търпимост отдавна е преминат и е дошъл момента на хаос и безпорядък. В този момент сме. Тук единственото спасение е мълчание, търпение, стоицизъм. И говорене със звездите и това не е ироничен поздрав, а необходимо качество. Борим се с нещо страшно, което е силно и разумно и изключителна нужда имаме от експертност на всички нива. Мисля, че много скоро ще разберем публично има или няма контролиране на земетресения, което вече е геополитически въпрос, а не научен или сектантски въпрос.

Путин има нова вина от вчера. На Мюнхенската конференция стана ясно, че той е виновен, че Европа трябва да дава пари на Украйна, вместо тези пари да ги използва за зелената сделка. Вече не ми остава желание да обяснявам! А датската кралица каза, че никога не била виждала толкова студени очи като неговите. Ми явно отдавна не се е оглеждала в огледалото.

Относно еврото ще изчакам някои проверки. След като ги направя, за което трябва известно време, ще знам дали наистина отлагат присъединяването или успокояват обществото. Подписките за референдум ги уплашиха много и това е безспорен факт! Поради това е възможно да говорят на обществото как ще отложат, за да тушират напрежението и да СПРАТ ХОРАТА ДА СЕ ПОДПИСВАТ! Има два важни факта, които ще покажат какво става и двата ще ги оглася, когато съм наясно. Първият е проверка какво става във финансовите институции от понеделник натам. Вторият е ДАЛИ ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ ПРЕКРАТЯТ СЪБИРАНЕТО НА ПОДПИСИ И ЩЕ ОТКАЖАТ ПРОВЕЖДАНЕТО НА РЕФЕРЕНДУМА С ТЕЗИ ВЪПРОСИ. Нищо друго няма значение сега. Ако Възраждане прекратят процеса и се откажат от референдума, значи абсолютно с двата крака са прихванати. Нищо не трябва да спре, видях, че са заявили, че няма да спират, но ще чакам действията, думите отдавна нямат значение.

Анастасия Гешева