28.04.2024

Чух изявления на разни полуполитически ембриони, че видите ли България и в частност решението на служебния кабинет за отлагане на датата за присъединяване към Еврозоната били свързани с провеждата засега акция за събиране на подписи за референдум „против“. Това може да го измисли само човек или група хора, които нямат и хал хабер от макроикономика. Да си мислиш дори, че заради предварително обречения и напълно контролиран бъдещ и много евентуален референдум, ще се задействат европейските икономически мехенизми, значи си обикновен наивник или пълен глупак. А може и двете.
–––––––––––––––––––––––––––––––––
Разбирам, че политика се прави върху гробище от лъжи, демагогия, популизъм и обществени манипулации, но все пак има и някакви морални граници. Те са невидими с просто око, но са единствената гаранция за здравия разум и въобще за здравия човек. Стана сложно, но се надявам да бъда разбран правилно и нехистерично. По изключение.
––––––––––––––––––––––––––––––––
Не си правете идоли, приятели, моля ви! Няма такива в напълно мафиотска държава.

Ще ви призная, че имам изострено чувство за справедливост. Това е ахилесовата ми пета и тя е естествената цел на много мои врагове. Но именно този недостатък е най-ценното ми качество, което ме държи равно отдалечен от всеки и всичко. Затова съм недостатъчно или напълно неразбиран от хора с нагласи да бъдет членове на всякакви социални глутници.
Не съм съдия на никого, но моят съд не е личен и не е вендета.

Напълно осъзнато действие срещу върховната несправедливост във всичките й измерения. Не, не е самоубийствен акт, защото много добре заная какво правя и защо. Не губя и целите си! Който ми стане враг по свой избор воювам с него като враг и докрай. Никога не се отказвам от битки, всякакви. Така се уча да побеждавам не хората, а тяхната мръсотия и слабости, както и моите. И тежката греховност да се съединяваме с дявола.
Това накратко съм аз! И няма да подмина никого.

Николай Марков