02.05.2024

Ексминистърът на МВР Иван Демерджиев допусна по БНТ, че между атентата срещу Иван Гешев, убийството на Къро в ЮАР и смъртта на Ангел Христов – „брат Галев“, най-вероятно има общо.

Относно взрива срещу главния прокурор подчерта, че са привлечени партньорски служби – Европол и ЦРУ, и трябва да бъде направено всичко възможно от българска страна, за да бъде разплетен случаят докрай.

Във връзка със смъртта на Ангел Христов той изрази мнение, че е несериозен опита за лансиране на версията в публичното пространство – „дошъл е в България да почине“. Ако е бил болен, е можело да се лекува в болница в ОАЕ. Още по-голямо съмнение буди факта, че умира от инфаркт и нищо друго, при положение, че в годините много неслучайни лица министериозно починаха от инфаркт или друго (а всички ние знаем, че са били убити – бел.м.). – Ваньо Танов, Мишо Бирата, съпругата на Мишо Бирата…

Днес е 15 юни. Точно преди един месец на тази дата главният прокурор Иван Гешев скъса демонстративно оставката си и даде заявка пред българските граждани за безкомпрописна битка срещу мафията, олигархия, корумпираните и корумпаторите, с престъпниците. Обяви Акция „Чисти ръце“, но… не се ли оказаха облечени те в кадифени ръкавици?!

Пепи Еврото и Ами избягаха зад граница. Няма го Вичо Касичката. Покри се и Яхя, за който държавното обвинение има доказателства, че е изнасъл в Турция стотици милиони на Бойко Борисов. Срещу Жоро Инса няма официално публикувано обвинение. Главният прокурор е отстранен след решение на нелегитимен ВСС. Няма арестувани по високите етажи на властта. Няма обвинения за лицата от списъка „Магнитски“. Имаме искане на имунитети, които я бъдат дадени, я не.

Бойко Борисов продължава да си развява коня във властта и трепери по „Барселонагейт“, сгушен в „перачите“ Пеевски (ДПС), Кирил Петков и Христо Иванов (ПП-ДБ). Кирил Петков спокойно дава безумни интервюта и се лези в парламента. Асен Василев е министър на финансите. Лорер с двойното гражднство – също. Пеевски е член на парламентарната комисия по конституционните въпроси и иска да прави промени в Конституцията с ОНС, за които е необходимо Велико Народно събрание. Държавата е затънала в тинята.

Къде са обвиненията срещу Кирил Петков за разгласяване на класифицирана информация? Къде са обвиненията срещу Лена Бориславова, която е предала тази информация под формата на документ на журналист, по информация от службите за сигурност? Ами Весела Чернева и казуса със Северна Македония? Джеймкорп? ББР? Далаверите с газа? Магнитски?

Много приказки, малко действия. А не всички „политически боклуци“ са с имунитет.

Ако така ще Борим корупцията и политическата мафия, и 100 години няма да стигнат.

Стоян Тончев