11.05.2024

ЗА ДА ИМА УТРЕ

Да предположим че ние сме НОРМАЛНА европейска държава, в която върховенството на закона се гарантира от Върховният ни документ за ОБЩЕСТВЕН ДОГОВОР – наречен Конституция, който се трактува и неговата правна СИЛА се прилага от жюстицията на справедлива и необвързана съдебна система на базата на акуратна и некорумпирана прокуратура.

Спрямо всеки гражданин на Република България – справедливо и законосъобразно без значение към кое лице се прилага – било то клошар или премиер. Така би трябвало да бъде в демократична и правова европейска държава.

Да си представим за миг ЧЕ Е ТАКА!

Какво би се случило с хора заемали най – висш държавен пост разпределяли финансовите бюджетни потоци към лични офшорни сметки, източвали милиарди от европейски фондове към обвързани криминални структури и това е доказуемо.

Лицето Бойко Методиев Борисов, както и лицето Делян Пеевски, отдавна биха търкали наровете в Софийски централен затвор – без право на обжалване. И двамата са „доказани“ чрез закона „Магнитски“. Като на втория са му запорирани всички тамошни авоари.

Само че, у нас прокуратурата не е акуратна и независима и съдийската колегия съвсем не е независима и жюстицията им по – скоро зависи от примките, с които са омотани около трахеите им през годините от същите онези по-горе наши УПРАВЛЕНЦИ.

Ако се абстрахираме от цялата парадност и фаца на държавност, която не съществува реално и проследим внимателно, какво се случи последните 3 години картинката е толкова прозрачно постна, че чак ми се гади от дебелоочието на ЕДНИ ДЕБЕЛИ ДЕБИЛИ, в желанието си да се измъкнат от правосъдие и справедливост са способни да заложат НАЦИЯ, НАРОД, и БЪДЕЩЕ на РОДИНАТА МИ.

Единственият начин за спасение когато са ти съблекли царските одежди и си лъснал гол с облепени около себе си торби с държавни пари (метафора) е да си осигуриш място, което не подлежи на наказателна отговорност, или да промениш закона така, че да ти гарантира неприкосновеност над деянията ти.

Няма да влизам в дълбочина и подробности как и кой ги накара да се почувстват застрашени. Страхувам се да не навредя ако изкажа предположения, които са плод на логика и напасване, а не на конкретни знания. Но имам много подредена логична мисъл и бих могла да си наредя пъзела, що касае подбудите на Борисов и компания да прибягнат до цялата схема, чрез която НИЕ в момента се оказахме със СГЛОБКАТА и с ПРОМЕНИ в Конституцията.

За да се изразя красноречиво ще ползвам помощта на Николай Марков – неформално, като извадки от негови интервюта. Като човек, който за мен е най – правдив и носи ИСТИНАТА и е в основата на събличането на „ЦАРЯ“.

ИМАМ своите лични основания да мисля, че всяка негова дума се основава на конкретни факти и информация, до която имат достъп само специални лица, свързани със СИГУРНОСТТА на ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ , на която ТОЙ напълно е отдаден. Моя лична преценка.

А кога той ще прецени за безопасно да осветли и дали изобщо ЩЕ го направи е лично негов приоритет и право. Неговата КВАЛИФИКАЦИЯ е специалист ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, тоест този на когото е логично да се позова. Какво казва полковник Марков в едно от последните си представяния – това в телевизия АЛФА:

„Конституционната реформа, представлява промяна на обществения договор. Мен това ме смущава. Конституцията изразява обществения договор. В България в момента има живи шест човека, които разбират от тази материя и нито един от тях не е привлечен да работи в това нещо. Аз говорих лично с тях, те не са и консултирали.

Те са единствените и всичките са ми казали, че не биха се заели с такова нещо ако не го работят поне две години. Защото една грешка там би направила много слаба държавната архитектура.

И понеже те съзнават това нещо, не си позволяват да пипат както човек, който не познава би го направил. Нали знаете че най бързо строят къщи тия дето нищо не разбират от строителство. Те най-бързо градят къщи, и те най бързо падат.

Същото е и в парламента – Уви!

За да променяш обществения договор се иска изключително висок образователен ценз, висок интелект. Голяма лична репутация – професионална, лицата които заявяват да пипат нямат нито едно от тези три неща.

А последствията от тези промени, едва тези шест човека, могат да ги обяснят. Всяка една промяна се отразява в почти цялото законодателство надолу, включително и в поднормативната законодателна уредба.

Това е като да хвърлиш камък в езеро и да обясниш всички хармоници резонанси до къде ще стигнат. Ето защо моето мнение е че трябва с това да се занимават хора, които ги разбират и да бъдат много внимателни.

Не под силата на натиск, на обстоятелства, политика, икономика или някакво друго влияние, защото това може да деградира относителната стабилност на дъ6ржавната архитектура. Сега тя може да има лош външен вид, но тя има и добри качества.“

И се опитвам да си навържа картинката от нелогични действия на управляващите ни от кочината, а именно:

Имаме сглобка от 3 формации, които взаимно се ненавиждат, имат диаметрално противоположни идеологически постановки и са до една опасно НЕВЕЖИ във всяка сфера на управление. Ако изобщо мога така да го нарека.

КАКВО би накарало ТЕЗИ ХОРА да играят заедно на мегдана и да променят конституция за което квалифицираните корифеи в конституционно право не биха се наели да правят дори в рамките на 2 години.

Как Делян Пеевски, Бойко Борисов, и компания ГО направиха за 5 месеца от проект, изпълнение и галоп форсмажор на 2 ро и 3 то четене в парламента в сряда.

В крайна сметка това не е рецепта за баница?

Следва продължение….

Екатерина Димитрова

ЗА ДА ИМА УТРЕ