27.04.2024

86-годишният сър Антъни Хопкинс пише мемоарите си, сподели той пред списание People, цитирано от СЕГА.

Филмовата легенда призна, че му се струва „странно“ да документира историята на живота си, но е благодарен, че винаги е имал отлична памет.„Пиша биография. Това е странен процес. Осъзнах как съм благословен с едно нещо. Може би това е мозъкът ми на актьор. Наистина имам доста добра памет.

Спомням си дни от месеци в годините“, казва той.Но сър Антъни не е единственият, който се вглежда назад в живота си: 67-годишната му съпруга Стела прави документален филм за него, а той ѝ е дал „картбланш да разкаже всичко“. Двамата са женени от 20 години. Хопкинс знае, че Стела е интервюирала за филма му колежката му от „Мълчанието на агнетата“ Джоди Фостър, но не е сигурен докъде е стигнала с проекта. „Не знам. Не я питам. Това е доста дълъг филм. Не знам кога ще излезе“, добавя той.

Една от темите, които актьорът вероятно ще засегне в книгата си, е борбата му с алкохолизма. Той признава: „Напивах се понякога до смърт. Един ден изпитах истински страх. Потърсих помощ. Това беше преди 48 години“.Тогава той си спомня, че е чул глас в главата си, който му е казал: „Можеш да започнеш да живееш“ и това го подтикнало към трезвеност.

В наши дни звездата прекарва времето си в свирене на пиано, рисуване и общуване със семейството си, когато не работи. „Просто съм щастлив. Преминах през възходи и падения, депресии, отчаяние, гняв и всички тези неща, но постепенно през последните няколко години си казах: „Е, все още съм тук“, казва Хопкинс пред сп. People.

Носителят на две награди „Оскар“ (за „Мълчанието на агнетата“ и „Бащата“) обаче продължава да е активен на снимачната площадка. Само през изминалата 2023 г. той участва в два филма: като бащата на психоанализата Зигмунд Фройд в „Последният сеанс на Фройд“, като спасителя на еврейски деца от нацистите в „Един живот“ и като глас в „Бунтовна луна“ на Зак Снайдер

https://mediamall.info/