03.05.2024
Екатерина Димитрова

Екатерина Димитрова

За (Максимилиан Робеспиер)

Питам се, колко свободни СМЕ, за да си позволим да мислим… Мисъл. Движение на умствен капацитет. Използване на елементарна логика. Разбиране. Изводи и ЗАКЛЮЧЕНИЕ. ЩО ли се заключва между ушите на Българина? Как глупостта надделява? Как простотията „хваща декиш“?

Проблемът е в РАВЕНСТВОТО. Няма такова. НЯМА! Вие не сте ми равни на мен! Аз не съм равна с вас! ТОЙ не е равен с НАС.

НЕРАВНИ СМЕ! Неравни се раждаме. Неравно живеем. Неравно умираме!

КОГАТО приемем този факт, ще започнем да виждаме РАЗЛИЧНО!

Най-явният признак за глупостта и елементаризма на някой човешки индивид е липсата на чувство за хумор. Липсата на метафоричен поглед, липсата на усещане за ирония и сарказъм.

Интелигентният човек, може да каже всичко с по горния инструментариум…

Тъпакът НЯМА да разбере! Тъпакът е БУКВАЛИСТ! НЕ СМЕ РАВНИ. И никога няма да бъдем!

НИКОЛАЙ МАРКОВ

„Има една скрита надежда, стаена във всеки смислен човек роден на тази планета, че колкото и лошо да става, накрая идват руснаците. Впрочем, аз никога не съм крил, че съм русофил, но не партийно, стихийно или финансово мотивиран. Естет съм, от най-висок клас!

Това никога не съм обсъждал в професионална среда, дори при интерес по темата съм предлагал друго място за подобни разговори. Естетични, мосю Бареков, естетични!

За теб е лесно да плуваш в заблатени местности, защото блатните видове те припознават като приятел. Или свой, не знам! За естетичния начин на живот, обаче, нещата не изглеждат така.

Когато стана рано сутрин, най-често около 5.30 часа, първо осмислям изминалите мои дни. Докато пия горещото си кафе осмислям настъпващия ден и чак тогава дръзвам да поставя пред очите на сънародниците си личните си регалии – безгранична честност, всеотдайна любов, достойнство и чест, огнен меч на изначалната истина и абсолютен професионализъм.

С тези неща заставам пред очите на бъдещите поколения и в 100% от случаите съм бил приеман, желан, споделен и следван като пример за начин на достоен и смислен живот. Вдъхновил съм хиляди млади хора, които съм убеден, че ще пречупят нашето време.

Всеки, който ме познава лично изпитва уважение и респект към моята скромна личност, събирателен образ на чистото достойнство и чест. А на Вас народът ви вика „Дудук“!

Защо, уважаеми господин Бареков?“

И ТАКА… Вие НЕ сте МУ равни Барековци, барековки, мисирки и мисири….
Екатерина Димитрова