20.05.2024

Когато направили плаха забележка на прочутия философ Имануел Кант, че фактите все повече се разминават с неговите философски теории, той невъзмутимо отвърнал: „Толкова по-зле за фактите!“

„В 21-ви век, когато уж историята трябваше да бъде изпратена в музея на миналото (защото какво е историята, освен хроника на войни и самоунищожения!), се оказахме във време, в което цели страни, някои от които с крайно опасен военен потенциал, живеят в други исторически времена – и не искат да живеят в нашето.“

(„Светът е във война“ – Едвин Сугарев)

И отново трубадурите на либералния капитализъм – върхът на човешката цивилизация и „краят на историята“, според Фукуяма – вездесъщите Генчо Дайнов и Едвин Сугарев каканижат премъдрости непрестанно, досадно и нравоучително!

Най-общо казано, твърдят корифеите на либералната мисъл у нас, има два свята: светът на „добрите“ и светът на „лошите“.

„…не Израел – светът е във война. Изправен е пред конфликт, който доскоро изглеждаше невъзможен – насилието срещу нормалността, варварството срещу цивилизацията.“

(„Светът е във война“ – Едвин Сугарев)

„Добрите“ са: „Нормалността“, „Цивилизацията“, Съединените щати и Европейския съюз, разбира се Израел, вероломно и подло нападнат.

„Лошите“ са: „Насилието“, „Варварството“, Русия, палестинците.

Да приемем, че лошите са наистина лоши, по нетърпящите възражение критерии на горепосочените господа-другари.

НО – и да се опитаме да приложим/наложим абсолютно същите техни критерии и върху „добрите“, според тях.

Държавата-терорист Украйна след 2014г. – колко невъобразими престъпления сътвори и колко неописуеми страдания причини на рускоезичното население в Донбас!

Държавата -терорист Израел – колко невъобразими престъпления сътвори и колко неописуеми страдания причини на палестинското население, което все още държи в огромен концлагер и жестоко, последователно и безмилостно мачка, малтретира и унищожава!

А казано е в дебелите книги: реакцията трябва да бъде СЪРАЗМЕРНА на предизвикалото я действие, иначе отиваме задължително в графата на военните престъпления!

Или върхът на човешката цивилизация, Съединените Американски Щати – колко невъобразими престъпления сътвори и колко неописуеми страдания причини на народите по света – и колко войни започнаха по цял свят, самонастанявайки се най-нагло и безцеремонно в ролята на световния „морален полицай“!

Когато ти назоваваш цял един цял етнос „терористи“ – и действаш според тая представа – това мирише отвратително и непоносимо на фашизъм и на военно престъпление!

Министърът на войната на Израел си позволи да нарече палестинците „нечовеци“:

„Обявявам пълна блокада на ивицата Газа. Няма да има ток, храна, гориво, всичко ще бъде спряно. Ние сме във война с не-хора и действаме съответно.“

(Израелският министър на отбраната Йоав Галант)

Едно към едно с „подчовеците“ на хитлеристите, нали!

Уви – историята не свърши в „либералната демокрация“, драги грантаджии на Америка, комунистически издънки и всякакви прошляци и недорасляци!

Битката за истинска демокрация, т.е. истинско управление на народа, продължава с пълна сила!

НИКОЛАЙ РИЗОВ