29.03.2024

Навремето Ку-ку пусна в обръщение много удачен виц: „Митко Цонев не се харесва на зрителите. БНТ обявява конкурс за друг Митко Цонев“.

А на предстоящите избори на нас ни се предлага да вкарваме дори не други физиономии, а същите наакани до козирката Простокировци. Козяк можеше поне да изрине това бунище и да ни предложи Подмяната с други, различни муцуни. Но не, презрението на американските господари към нашия народ е толкова чудовищно, че отново тикат същите безмозъчни хулигани към властовите структури.

А пък какви лозунги в тая уникална по своята вялост и безсмислие „предизборна кампания“!

ПП -„Да си довършим работата“ – тоест да довършим България и да си вдигаме партакешите към Канада! Герб – „По-силни от хаоса“ – тоест от хаоса, в който самите ние ви натикахме! ДБ – „Довери се на разума! – тоест на наглостта на майцепродавците! ИТН – „Сами срещу всички“ – срещу всички, а най-вече срещу България! БСП – „За социална и сигурна държава!“ – тоест ние в сговор с останалите търгаши унищожихме държавата и понятието „социална“, а колкото до „сигурността“ – вижте демографската катастрофа, ежедневните криминални сводки и положението по границите.

Пълна интелектуална импотентност дори в творенето на изборни призиви. Те са сведени до абсурди. И как няма да бъдат абсурдни, след като и пиесата, и действащите лица са омръзнали до смърт на публиката?
Самите лъжци са уморени от лъжите си. Те знаят, че всякакъв кредит на доверие отдавна е изчерпан. Други решават, всичко се свежда не дори до привидности, а до някакъв дрипав изборен ритуал, който трябва да се разиграе – как да е. „Убедителността“ на предизборните лозунги е напразно усилие в страна, чийто народ е наясно с всичко, но не предприема нищо. Дори масов бойкот на изборния фарс. Бойкот, който би ни върнал поне частично самочувствието на човеци.

Докога сганта, избрана 15 процента изборна активност – ще закопава най-древната държава в Европа?

Българи, не се унижавайте за пореден път! Не им играйте по гайдата! Нека на 2 октомври, вместо овчедушно да легитимираме с вота си изборната пародия, да излезем по площадите и да поискаме НОВ ИЗБОРЕН КОДЕКС! Или да погнем с мотики и лопати измамниците, които отлично знаят, че вече не могат да ни измамят – и разчитат само на нашата апатия!

Милена Върбанова