02.05.2024

В САЩ изритаха Нюланд за провала срещу Русия,а ЕНП издигат Урсула за провала срещу Русия?

Такава е колониална диалектика! Уикипедия обяснява:“Диалектиката играе централна роля в континенталната философия, но почти не присъства в англо-американската.“

Тотално провалената Урсула, получи подкрепата на ЕНП за втори мандат на тотално провалената ЕК. Прекрасна новина! – Така негодниците отвориха широко вратата на ЕП за патриотичните партии в Европа от които показаха,че се страхуват.

След изхвърлянето на Нюланд за провала срещу Москва,Украйна звучно зашлешви Белия дом! –Улица „Пьотр Чайковски“ в Киев се преименува на улица „Виктория Нюланд“,чета във „Фокус“. Жестоко!

В ЕС няма нито пълноценна отбранителна индустрия,нито квалифицирани кадри,нито ресурси за нея,нито армия,освен полската. Китай,като верен съюзник на Москва спря доставките за ЕС на суровината за производство на барут-нитроцелулозата. „Европа изпитва недостиг на барут и вече не може да го произвежда“,съобщи South China Morning Post. Тръмп,пък разбива надеждите на европейците,за защитата от американския ядрен чадър и за автоматичното активиране на Член пети. НАТО пък се скапа,когато за първи път се натъкна на военен конфликт на европейския континент,обезоръжи държавите членки и изпразни складовете.

Самонадценяването на ЕС за велика сила с обща валута,съвместна политика във външните работи и сигурността, но колониално зависима от САЩ, доведе това ЕС да загуби централното място на Европа в световната политика.

Европа под „вещото ръководство на Урсула и ЕК,изпадна в парализираща несигурност и немислимият до скоро-разпад на ЕС,вече се приема за нещо възможно.

Йордан Халачев