27.04.2024

Както всеки път, всеки втори призив е да не се гласува. Защото, видиш ли, нещо не се променяло с избори. Такава вопиюща глупост рядко се среща, но да обясня моята гледна точка:

1. Имам си избирателно право и имам правото да избирам. Дори да е между сто дебила! Мое си е правото и ще си го упражнявам.

2. Тъй като няма долен праг на гласуващи, политиците могат да се изберат и само от роднините им, тоест нашето негласуване само улеснява техния избор. На дебилите, имам предвид.

3. Изборите решават доста неща. Че повечето са дебили, които се кандидатират, е пределно ясно на всички ни. Но има и изключения. И ако не гласуваме ЗАРАДИ изключенията и ЗА тях, ще получим още от дебилите.

4. Всички казват, че изборите са купени. Само, че ако ние не се продаваме, с повече наши гласове, купените гласове ще бъдат процентно по-малко. Тоест, масово гласуване допълнително оскъпява купуването на гласове и го прави безсмислено. Има смисъл при около 40 % гласуващи. Ако са повече, просто сметката не излиза.

5. Понякога един два процента решават бъдещето коя партия ще може да състави правителство. Тоест, от нашия глас зависи. Защото аз например ще гласувам ПРОТИВ ГЕРБ. Ей така, не ме кефят последните 13 години и нямам намерение да ги улеснявам, като си стоя вкъщи на дивана и не отида да гласувам.

6. Мантрата „Не гласувайте за малки партии, защото нямат шанс“. Това е мантрата на кукловодите, които искат да гласуваме за тези, които ни посочат и не искат да имат неприятни изненади от партии, които не могат да ги контролират. Аз пък ще гласувам за тези, които харесвам. Ако не гласуваме за малките и свестните, как ще им дадем шанс да пораснат и да се борят за по-добра позиция?

7. Искам да им е гадно. То е ясно, че част от гласовете ще бъдат манипулирани. Но масовото гласуване ще направи това много по-трудно и спорно от страна на тези, които мислят, че ни контролират. Ами нека да им е гадно. И да вземат властта, да знам, че със зор са я взели!

Та затова ще гласувам. Не искам Столипиново и администрацията да определят моя избор. Защото избор винаги има!

Елена Гунчева