20.04.2024

България е като замръзналото кралство / държава/.

Вяла предизборна кампания.Никакви мерки срещу настъпващата криза.И защо ли – 80% от населението отдавна живее на студено, храни се с производството от собствената си градина, къпе се веднъж седмично.Другите?Другите са откраднали достатъчно или получават тлъсти държавни заплати за да не им пука.Имат си за да фучат със скъпите лъскави коли, да плащат по 1000лв. сметки в заведения, а половинката им да не излизат от СПА центрове и козметични салони.

Те знаят какво ще се случи и какво не.
Всичко е сметки и договорки.Властта е разпределена.Тайно се коват тайни проекти.Тези, които трябва да са в затворите държат лостовете.Власт и пари – най- силния наркотик.

Някой ще заспи щастлив само защото е жив, а друг – защото е спечелил мръсни пари прецаквайки някого.

Държава няма.
Предстоят избори и те вече знаят резултата.Те го правят.
Правят живота ни…
И въпреки всичко – необяснимо и за мен, странно, наивно, но вярвам че ще се случи.

Прословутото българско търпение ще стигне предела си.
И не тези с промитите мозъци, с евроатлантическите ценности, с дипломите от Харвард и къде ли не, които ни учат на маркетинг и политика, но които не знаят майчиния си език и история, не викачите срещу Русия и консервативните християнски ценности, не радетелите за възпитаване на толеранс към повече от два пола, не подчинените на либерално – глобалистките идеи ще въстанат.
Ще го направят гладните, пренебрегваните, изоставените, непопулярните, обикновените хора, презирани години наред от властта , оцеляващи въпреки жестокия геноцид.

Не просто ще въстанат, а ще пометат хунтата.
Някой като Индже, като Дельо хайдутин, като Сирма войвода, като Ботев , като Левски…
Някой като балканджии Йово…

Дано съм права.
Животът е един.Нашият свършва.
Длъжни сме.

Румяна Ченалова