03.05.2024

Дали Британия,като най-близък съюзник,не работи срещу САЩ?

Лондон и Вашингтон не подписаха търговско споразумение и това беше преломен момент, в който мечтите за неограничена глобална търговия на британците се сринаха и те разбраха,че извън Европейския съюз са по-малко привлекателни за САЩ.

Сега,британците се изхитриха да подписват търговски споразумения с отделните американски щати,за да отговорят на заглавието. Генералното консулство на Великобритания в Калифорния рязко увеличи своя дипломатически състав, който е съизмерим с посолство в средно голяма държава. Британските министри на финансите и отбраната посетиха в индивидуален порядък Калифорния. Британия подписа меморандум за разбирателство относно търговията с американския щат Вашингтон, а скоро може да бъде постигнато подобно споразумение с Флорида.Дали британците очакат САЩ да се разпаднат и щатите, които имат търговски споразумения с Лондон да влязат в Британската общност?

Пентагонът обаче изрази недоволство от изтичането на информация от Лондон за предстоящите удари на САЩ по хусите.

За разлика от Италия,Франция, и Испания- Британия не отказа и изпрати четири изтребителя Typhoon и един самолет-цистерна от Akrotiri,Кипър.

Напрежението ескалира вечерта, часове преди ударът срещу хусите да бъде извършен. Това се случи,защото „Таймс“ съобщи, че е свикана среща на „Спешната правителствена комисия“,за да обсъди военните действия. Дали това помогна на хусите не е напълно ясно,но има съмнения.

Daily Telegraph,оповести, че американските военни са изразили недоволство от действията на своите колеги. Обикновено такива удари стават известни едва след като самолетите се върнат в базите си.

Дали британците очакат САЩ да се разпаднат и всички американски щати, които имат търговски споразумения с Лондон да влязат в Британската общност,бъдещето ще покаже. С „Глобална Британия“ островитяните се пробват с американците за надмощие в англосаксонското ядро. Аз мисля,че този опит ще завърши зле за тях.

Гласуването по пощата позволи да се откраднат масово гласове на хора от гетата, които никога не са имали идея къде, как и защо трябва да се гласува. Гласовете бяха присвоени от Демократическата партия, а изборите фалшифицирани,е мнението на републиканците.

Илон Мъск разказа колко е изумен от това как работи избирателната система в „най-демократичната държава в света“: „Той бил шокиран от факта, че за да гласувате, не е необходимо да показвате лична карта и попълнената бюлетина може да се изпрати по пощата. За Джо Байдън гласуваха хора починали преди 200 години, но това не попречи „демократичният“ вот да бъде обявен за легитимен“.

Американските щати, които се управляват от демократите, създават законови пречки с цел елиминиране преди изборите на Тръмп. С подобни контра мерки и правни формули действат и републиканските щати. Джо Байдън и неговото семейство са обвинени в тежка корупция, което също е пречка за включване в президентската надпревара.

САЩ вече са разделени на републикански,(червени) и демократически,(сини) щати. Още преди десетина години шест републикански щата искаха се откъснат от САЩ.Освен Тексас,законовия праг бяха прекрачили Луизиана, Северна Каролина, Алабама, Джорджия и Тенеси. Във всички тези щати повечето жители гласуват за републиканците.

През последните години Тексас събира подписи за Референдум и напускане на САЩ през 2012 г.,през 2016 г. и последния мисля,че беше през 2022 г. В случай,че се случи нещо с Тръмп предишните опити ще изглеждат,като детска игричка на режима във Вашингтон.

„Дълбоката държава“ стои зад републиканската кандидатура на Ники Хейли, която е в състава на твърдото ядро неокони,разбиващо Републиканската партия. Банкстерите,ВПК и еврейското лоби във Вашингтон искат новият американски президент да бъде неокон-макси. Дали ще бъде от републиканците или от демократите е без значение.Няма и особена разлика между двете партии.

Потенциалът на САЩ,заедно с НАТО и другите им клакьори не позволява да се разработват много различни стратегии за постигане на крайната цел. Днешният военен, промишлен и политически потенциал на Вашингтон и Запада изненадващо се оказа ограничен и това принудително промени намеренията: „Да бъдат прехвърлени всички загуби в Украйна на Европейския съюз,а Лондон да управлява остатъците“.

Йордан Халачев