15.05.2024

Колко струва един българин? Това доживяхме да разберем.

В момента българите се продават като туземци на европейския робски пазар. Струват 36 заплати. Не са малко пари, викат си туземците. Пардон – българите.
Правителството е като пират – навира в очите на туземците мъниста – колко са 36 заплати? В едно добро предприятие заплатата е 2000 лв нето.

72 000 лева струва един българин от Старозагорско. Взимай и бягай. Ако щеш.

Туземците преди стотина години така и не разбраха, че парите са нищо. Мъниста и стотинки, за да спрете да работите. 72 хиляди лева са като сладолед – ако не ги изядеш веднага, ще се стопят на слънцето.
Българинът днес си мисли, че е скъп. Но всъщност е евтин. Това е дъмпинг – едно работещо предприятие се купува по този начин, за да може да работи тяхното предприятие. Казах ви – тия са пирати.

Европейските пирати измислиха този метод – затваряне на предприятието срещу пари за работниците. И всичко това в името на Природата.
Не е истина.
И работникът, българинът, туземецът явно е много тъп. Много.
Той не разбира, че след 36 месеца ще трябва да излезе от вкъщи и да си вдигне гащите.
Защото ще разбере, че пиратите не са го обичали и че тая “грижа” с 36 заплати е кражба с изнасилване.

Ще излезе българинът на улицата и ще си каже – евтин съм. Ще си напише на фанелката – евтин съм. Ще си вземе куфара, ще отиде в Европа и ще прави това, което жените на туземците правят с пиратите: евтини са им.
И за секс, и за работа.

В целата тая история за мъниста, секс и безработица има един сводник. И най-смешното е, че сводникът всеки ден го дават по телевизията и всички много го уважават.
Много е смешно това.

Мартин Карбовски

https://www.lentata.com/