19.04.2024

Тези, които вярват на разума си и фактите, а не на телевизора, знаят кога всъщност започна войната в Украйна. Тя започна на майдана, когато Виктория Нюланд разнасяше чайчета, а националистите в Украйна се договориха със САЩ да ги подпомагат – срещу съответната цена, разбира се. Войната започна с избиването на деца в Донбас. С Горловската мадона, загинала с детето си, докато се разхождат. С удушената с кабел бременна жена в Културния дом в Одеса. С изгорените живи хора там. С протегнатите напред ръце на Азов и пречупените кръстове като техни символи. Войната започна с поставянето на един шут на американците начело на държавата, на която беше възложено да пречупи Русия.

Умело анализаторите на издръжка от грантове пропускат да кажат жертвите сред руското население в Украйна, избити просто защото говорят на руски и имат руско самосъзнание. Не коментират убитите деца. Не коментират как фашистки символи се възраждат отново в Европа. Защо ли? Простичко е – САЩ се опитаха да останат единствена световна сила и никой да не може да им пречи. И затова използваха Украйна. Защото не им стиска да се изправят самите те срещу Русия, а хвърлиха славяните в борба срещу братята им.

Тази война не е просто война. Тя е противиборство на цивилизации и ценности. Западният свят срещу Източния. Либерастията срещу семейните ценности. Мъжете срещу джендърите. Честта срещу предателството. Затова и е толкова важна.

САЩ губят тази война. Защото те са истинската страна в нея. Очакваха Русия да бъде обезсилена от санкциите и войната. Всъщност се получи обратното. Европейците и американците плащат все по-тежка цена за войната на Байдън. Дори политпропагандата на американските възпитаници и медии не може да скрие факта, че САЩ губят тази война. А всъщност войната премина в икономическа. И губещите се виждат….

Русия няма нужда от бърза победа, защото целта не са територии. А махане на Цар Долар от пиедестала му и намаляване на американското влияние в геополитиката. И показване на света, че „световната сила“ САЩ е на практика с глинени крака.

Не си правете илюзии, че това скоро ще свърши. Ще свърши, когато европейците осъзнаят накъде ги водят гинеколожката и свитата й. Ще свърши, когато на американците им писне сенилен старец да дава повече пари за украинци, отколкото за сънародниците си. И който се интересува повече какво става в Киев, отколкото в Охайо.

Светът се променя! Колкото и да не се харесва на някого.

Елена Гунчева-Гривова