17.05.2024

Елена Гунчева - Гривова

Ключово изявление на Ахмет Доган до структурите. Интересното е, че официално признава, че за партията е много важно отношението с Република Турция /иначе ДПС не била етническа партия, няма таквоз нещо/. Споменава глобализма и националните държави витиевато, пък кой разбрал – разбрал. И най-интересното – съпредседателство на ДПС между Пеевски и Джевдет Чакъров. Като се разпределя по следния начин: Джавдет Чакъров ще отговаря за „традиционните за ДПС райони“ /тоест – за смесените райони, в които има турци/, за отношенията с Турция, а Пеевски, който се бил утвърдил бързо като парламентарист, за другите работи.

Няма да спра да повтарям, че ДПС е много опасно за България. Тях не ги упреквам, Родината им – майка е друга. По техен си начин те са си патриоти към татковината си, но от друга страна българите също трябва да си пазим Родината, нали?

Чужди свои не стават! Досега ДПС винаги е било неофициално в управлението. Сега правят заявка да участват и открито в управлението на България. А дали смятат България за Родина и чии интереси ще защитават, е въпрос с неособено голяма трудност.

Елена Гунчева-Гривова