17.05.2024

Западът уверено крачи към нова война, която сам инициира, отново защото му е абсолютно невъзможно да приеме, че друг може да иска да живее и то както иска, а не както Западът му казва.

След като предизвикаха войната в Газа, за да обсебят територията и най-голямото газово находище в Средиземно море, сега се насочват към друг пункт на влияние – Суецкия канал. Който беше блокиран от Йемен в знак на протест и като отговор на събитията в Газа.

Никой нормален човек не се съмнява, че причината за поредното инсценирано и режисирано военно нападение, замаскирано зад глупав девиз и разбира се представено като „борба за свобода и демокрация“ с терористите от Йемен, е заплахата за достъпа до Суецкия канал.

Събитията в Газа са част от глобалния геополитически сблъсък в Западна Азия и са само една глава. Няколко европейски страни по собствено желание се присъединиха към „коалицията“ на САЩ, но чувам, че ЕС се подготвя за присъединяване, което означава, че и България ще участва като бореща се със Сирия, Ирак, Ливан и Йемен. Освен Суецкия канал, освен ЗАПАЗВАНЕ КОНТРОЛА върху енергийните източници в Близкия Изток, друга причина за военното намерение на САЩ са многобройните атаки срещу техните бази в Ирак и Сирия, които последваха след Газа.

Тъй като ми омръзна да обяснявам, че Западът няма никаква военна причина за успех където и да било повече и че главната причина, поради която техните управляващи все още заплашват света с насилие и война, е че ако рекат да ги спрат сега, веднага, това означава ядрена война, ще обясня отново.

Истинският геополитически ход на Запада в Газа се дължи на опасността да загуби икономически и на ЗАГУБАТА НА ВОЙНАТА В УКРАЙНА. Тоест, чрез нова война ще замажат загубата в предишната, с надеждата, че в новата ще добият успех. Което е абсурд! Качих анализа на доцент Гиргинов за Украйна. Макар и изграден върху западни източници за Украйна, този анализ ясно указва 2 ключови неща.

Първо – НАТО е технологично, командно, стратегически и технически изостанало безнадеждно от Русия и Глобалния Изток. Това изоставане е с повече от 10 години и е невъзможно да бъде наваксано, единственият начин за прогрес е ядрен удар и той също не е сигурно, че ще успее. Второ – НАТО загуби всички форми на война с Русия в Украйна. Не знам какво ги кара да мислят, че сега ще успеят. Знам, че няма точка в света, в която могат да успеят военно. Но предвид факта, че не може да им се отговори така, че веднъж завинаги да бъдат лишени от възможността да вредят, защото това ще означава край на цялото човечество, те все още ще вредят, ще инсценират „успехи“ , ще източват държавите си и ще се правят, че контролират положението. Но то връщане назад няма.

С Путин случиха, че не ги унищожи от раз. Вероятно и Асад ще случат, слаб е, вероятно и Раиси няма да посмее да ги нападне. Но те ще продължат на Изток и все някога, ако продължават така, ще стигнат до Си и НАКРАЯ до Ким. Колкото повече едни лидери в света се стремят да избягват войната като средство за решение, толкова повече други лидери в света я използват, за да си осигурят благините. Вижда се кои кои са.

Анастасия Гешева