02.05.2024

Страхил Ангелов

През последните седмици не минава и ден, в който западните медии да не пишат за влошаващата се ситуация на фронта и за заплахата от поражение на Украйна във войната.

Нали руснаците бяха „ватници“ и „бензиностанция“, които разполагат само с ръждясали сечива и Зеленски щеше да ги намачка за дни! Какво стана? Май някои искаха да се получи по-добре, а то стана както винаги….

Истината е, че Украйна е на доиживяване и губи войната! С две думи тази страна и онези, които я натъпкаха с оръжие няма да победят – напротив предстои разгром. България обаче продължава да налива национален ресурс в една вече провалена псевдокауза!

Незнайно защо, най-недолюбваното и непопулярно правителство от началото на прехода у нас, много държи Родината ни да си купи фабрика на 8-ми септември и то късно през нощта. Те винаги всичко правят на тъмно, защото делата, а и душите им са тъмни.

За всеки що-годе трезво мислещ човек беше пределно ясно още от самото начало на специалната военна операция, че Незалежната ще бъде денацифицирана и демилитаризирана.

Не знам кой си е мислил, че Русия, която е и най-голямата ядрена сила в света и е страна разположена на площ от 17 100 000 квадратни километра може да бъде победена от икономическо и военно джудже като Украйна. Очевидно „вярващите“ са само Денков, Тагарев, Петков и разбира се Борисов и Пеевски, които преди седмица изнасилиха парламента да гласува още 16 млн. евро помощ са Украйна. 16 милиона суха пара.

Защо не купиха линейки с тези пари? Нека всички народни представители, които са подкрепили това безумие да отидат и да огледат автопарка на Спешна помощ и да се замислят какво правят! Около това нелогично, неадекватно и истерично поведение на управляващите, свързано с „помощта“ за Украйна, започва да смърди на корупция.

Няма логика да продължаваш да наливаш публичен ресурс в нещо, което очевидно е безперспективно и се разпада. В тази връзка, прави впечатление изказването на словашкия премиер Роберт Фицо, който преди дни открито заяви, че значителна част от помощта, която се предоставя на Украйна, се озовава на черния пазар. И тук възниква логичният въпрос на кого точно се предоставят всички тезисредства и активи, от които се лишава България и какво се случва с тях – т.е. как ще бъдат изразходвани тези 16 милиона например. Някой иска ли отчет от Украйна?

Целият този цирк се разиграва под лозунгите на налаганата пещерна русофобия, която вече започва да граничи с ксенофобия и на моменти с откровен расизъм.

Именно насаждането и разпалването на „русомразство“, което у нас се привнася от вън и негов проводник тук се явява един прогнил, корумпиран и вече разлагащ се политически елит , е и основен мотив за реабилитацията на политиката провеждана от Царство България през Втората световна война.

Това е позорно за страната и народа ни отношение към историята и вредите върху имиджа на България ще бъдат трайни, ако изобщо вече може да се говори за „имидж“ и „авторитет“.

На този уродлив уклон с телешки ентусиазъм приглася от години грантовата интелигенция и псевдонаучна общност, която неуморно се труди да пренапише историята и да я представи на подрастващите по начин, който да удовлетворява геополитическите фактори, в чиято колониална орбита Отечеството ни се намира в момента.

Евроатлантиците не харесват начина, по който са се развили събитията по фронтовете в онези години и респективно изхода от Втората световна война. Победата на червената армия ги дразни и огорчава. Видимо им се иска да бе станало иначе, но не би…..

Трагедията е, че те дори не се и опитват да прикрият своя идейно-политически фашизоиден уклон и може би причината е, че мнозина от тях едвали осъзнават последствията от дейността, която развиват – някои от тях от години, други се включиха наскоро.

В същото време руската посланичка Елеонора Митрофанова в интервю за ПИК заяви, че „Русия няма никакви геополитически и териториални претенции към България“ и не възнамерява да ни напада, което опроверга официалната пропагандна теза за страховитата „руска заплаха“.

Руха още един мит, който сглобката лансираше като мотив за съществуването си. Ама нали това украинско правителство, което е узурпирало властта в България, съществува, за да ни пази от „агресора“ и всички ние трябва да сме му безкрайно благодарни за това.

Не господа, Русия не е заплашвала България и в интерес на българския народ е вече да триете селфитата със Зеленски, да сгъвате украинските знамена и кротко и послушно да изчакате да ви спуснат нов „кумир“, да отворят ново чуждо гробище, на което да плачете!

Нали уж всичко трябва да си дадем на Украйна, защото видите ли сме „следващите“.

Нещо повече Денков обяви, че това е приоритет на правителството му!

Забележете, основният приоритет на „българското“ правителство е Украйна. Инвестицията във войната била инвестиция в бъдещето според Денков.

Въпреки, че дори според казионните близки до властта социологически агенции 70% от българите не подкрепят Украйна и са против въвличането на България в конфликта, Денков продължава най-безцеремонно да свързва бъдещето ни и това на децата ни с война.

В нея трябвало да се инвестира! Не в инфраструктура, болници, училища, детски градини, енергетика, индустрия, а във война….. и то във вече загубена, защото е ясно, че Украйна е загубена кауза за Запада, едно лишено от перспектива корупционно блато, което демократите около Байдън и Сорос в САЩ създадоха и умело плуваха в него, извличайки милиарди.

А лицето Денков ми представя тази прогнилоч за „бъдеще“ и то светло. Същият плъхоподобен индивид заяви, че под негово управление две трети от народа на България са щастливи, т.е. доволни и най-вече от Денков и бъдещето, което им чертае, а именно война.

Това са брътвежите на премиер на правителство, което е с рекордно ниско доверие – най-мразеното от началото на т.нар. „преход“.

„Светът няма да бъде разрушен от тези, които вършат зло, а от тези, които ги наблюдават без да направят нищо“ – Айнщайн……

Страхил Ангелов