27.04.2024

Не знам доколко осъзнавате, че идващите предсрочни парламентарни избори за първи път ще бъдат различни, защото има реалната възможност български депутати да станат и чужди граждани. Например в Турция има стотици хиляди български граждани. Някои живеят и тук. С двойно гражданство. Та какво пречи утре някой член на партията на Ердоган да стане български депутат. Да си припомним, че няма забрана тези двойни граждани да не членуват в партии в
други държави и дори да са депутати там. Чисто хипотетично се замислям дали може примерно депутат от Кнесета да е едновременно депутат и в Народното събрание на България.

Политическата каста удари дъното и усилено копае с багер нататък. Отвращението към нейните представители е достигнало непознати величини. Липсата на разумен избор води до все повече негласуващи, отвратени от това, което им се предлага. Не, че хората не се интересуват, но да избираш между различни видове барабонки и кравешки екскременти, не е избор, а е подигравка.
Виждаме как всички партии и най-вече най-патриотичната според нейните твърдения, зарязаха и проблеми в икономиката, и изпращането на оръжия за Украйна, и спасяването на лева и се съсредоточиха единствено как да докопат пак депутатските кресла. Риториката вече е предизборна, а народните интереси кучета ги яли.

И все по-малко хора ще изберат все същите. И отново ще гледаме и слушаме хора с ментални и душевни дефицити и ще се ядосваме. И те ще продължават да ни оправят….докато не разберем, че спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се. Никой няма да ни спаси. Най-много да спаси себе си и да осигури материално поколенията си.

Елена Гунчева-Гривова