02.05.2024

Веселина Томова

Драги Слави,

Прочетох с интерес публикацията ти във Фейсбук, изпълнена с възмущение и от това, че всички мълчали, най-вече журналистите. Това, че не всички мълчим е видно, дано да го забелязваш. Обаче. Зад емоциите и патоса е добре да се вижда Истината.

Първо, „тези хора“ Станислав Цанов и Николай Марков НЕ изнасят нищо ново и сензационно с изявленията си, че „машините за изборите най-вероятно са манипулирани“. Защото: преди повече от година и половина имаше създаден Инициативен комитет против задължителното машинно гласуване, който събра над 110 000 подписа, и на който пяна му излезе на устата да обяснява и разяснява как се манипулира изборен вот чрез машинно гласуване. Вероятно си пропуснал това, както това са пропуснали и въпросните „тези хора“ Цанов и Марков, които днес едва ли не тръбят, че са открили Америка.

Второ, „желанието им да се разследва машинния вот“, така и не стана ясно КОНКРЕТНО как точно е застрашило /уж/ живота им, че Алексей Петров да е искал да „убива“ въпросното лице Цанов. Впрочем, дейностите, свързани на същото лице Цанов с хакери, софтуер и прочие, е въпрос на друго разследване, дали точно са били свързани с „разследване на машинния вот“, или с цел друг „удар“, който няма нищо общо с ползу роду.

Трето, това, че „тези хора“ Цанов и Николай Марков били изнесли наяве, че Алексей Петров бил активен участник в създаването на сегашното правителство е тотална манипулация, защото тази „новина“ бе тиражирана обилно и охотно далеч преди тях и от съвсем други журналисти и медии.

Четвърто, че „Не коалицията“ е отвратителна, вредна, позорна и продажна, сме прегракнали от първия миг да го пишем и говорим, а за частта и ПП/ДБ от първия миг на появата на физиомутрите на „простоидиотите“, промотирани и вкарани във Властта от Радев. Доколкото си спомням, ти, Слави много се възхищаваше на лицето Простото Киро, когато се бе явил при теб на нещо като препитване, кастинг, на българи от чужбина. Доколкото си спомням още, вие и вашата партия по едно време даже заедно се движихте властово с ПП-тата, докато не им бихте шута. Отдавам тези ви действия на лековерие и наивност, както и липса на усет за хора.

Пето, тъй като знам, че си добър приятел с Орлин Алексиев, моето уважение към него, засякохме се веднъж с него при Алексей Петров в „Делвите“, бъди така добър да го питаш, моля те, като човек, който много добре се познаваше с Алексей Петров и бяха приятели – как мисли той, Алексей Петров щеше ли да „убива“ клоун като лицето Цанов, ако не е смешно да го питаш такова нещо, изобщо.

Шесто, споделям омерзението ти от т.нар. по журналяйски „не коалиция“, както и омерзението ти от бездушието и поръчковата /авто/ цензура на журналисти, общественици и прочие, които мълчат като задници за позора на това управление. Но! За останалото отново си лековерен. Клоун, пич, като тоя, дето СЕГА, А НЕ ПРЕДИ УБИЙСТВОТО НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ, оревава орталъка как „Алексей Петров щял да го убива“, няма за какво да се убива. В целия тоя „цирк“ ключа от бараката е заровен съвсем другаде и затова предвид „магариите“ на Цанов, както той сам се изрази за това, което прави, да не се окаже, че Алексей Петров е искал да предпази Цанов от нещо много опасно, в което се е забъркал, вместо да го „заплашва, че ще го убива“?!

И последно, седмо, Слави, как мислиш, зад целия тоя преднамерено и шумно разигран спектакъл с продуктово позициониране в комисия в парламента, дали не стоят определени лица, които имат интерес от подобно отклоняване на вниманието, включително и от разследването на убийството на Алексей Петров, както имат интерес и от тоталното сатанизиране на Петров?! Поразмишлявайте малко с Орлин Алексиев.

Веселина Томова