19.04.2024

За пореден път се убеждавам, че не само политиците са ни проблема в България. То е нещо наистина като брака – ако си търсиш жена по кръчми и дискотеки и търсиш най-вървежната и лесната, защо се учудваш, че жена ти ще е к…а? Когато не знаеш да избираш, виновен си си само ти.

Народът ни е доста лековерен, наивен и в някаква част неособено умен. Чета аз коментари от фенове на разни партии /повтарям – разни, а не една/, при което се убеждавам, че никаква мисъл не се промъква в кухото пространство между ушите им. Готови са лично да прегризят гърлото на всеки, който не одобрява избора им, а на всякакви аргументи отговарят: ти си боклук. И това не е от днес….

Помните ли преди години, когато от СДС казаха, че и магаре да сложат за кандидат, електоратът магаре ще избере. Е, избираме магарета десетилетия напред, а никой не пита какво правят тези магарета дори в изборните листи. Когато не изриташ от властта незабавно тези, които ти се подиграват, че може да гласуваш за магаре, най-накрая те принуждават да гласуваш за магаре. Това е истината.

Пълната безкритичност и липса на мисъл къртят. Особено откъм женската част. Гледам на една партийна страница лелки – върли фенки, как слагат само емотикони за коментари и крясъци колко е готин, неповторим и единствен избраника им. Никаква мисъл, никакви въпроси, никаква критика. Ами заслужават си избора. Само не разбирам защо нормалните хора трябва да си го отнасяме заради немислещите.

Това ще са поредните разочароващи избории. И така ще бъде, докато накрая отвратят всеки нормален човек от гласуването. Ако не вземем нещата в свои ръце, нишо няма да се промени. И ще продължават да ни връзват магарета в листите….

Елена Гунчева-Гривова