03.05.2024

Разследване на Narod.bg за безобразията на кмета на Несебър Николай Димитров не е било напразно – след изнесените от нас данни за финансови злоупотреби и откровени престъпления МВР се самосезира, докладва наш източник от Вътрешното министерство.

В серия публикации, често подкрепени от документи, разкрихме криминалния начин, по който Николай Димитров управлява богатата морска община в ущърб на гражданите и бюджета.

Вече не е тайна, че самозабравилият се кмет върти бизнес със сочения за наркобос Димитър Желязков – Митьо Очите в курорта Слънчев бряг.

Изнесохме и данни как общинските паркинги пред хотели и заведения в Слънчака се отдават с директно плащане без никакви договори с общинската управа.

Разкрихме и, че кметският брат Стоил Димитров, производител на PVC и алуминиева дограма, продава продукцията си на много висока цена на Вълчо Георгиев от Равда, който чрез фирмата си е редовният печеливш всяка година на процедурата за текущи ремонти на общината. Целта е да се прикрие конфликтът на интереси в далаверата на братята Димитрови.

В тази порочна верига от обвързаности е и назначеният от кмета началник на общинско предприятие „Благоустрояване, комунално стопанство и озеленяване” (БКСО) в Несебър Димитър Стоилов Панев, през когото минава яка врътка с боклука на общината за поне 2,5 млн. лева на година. Въпросният бивш продавач на сергия е пръв приятел с кметския син – Кирил, с когото наскоро заедно ваканцуваха в Доминикана.

Това са само част от схемите на повярвалия в своята недосегаемост Николай Димитров. За негово съжаление май ще се окаже, че държава все пак има – на базата на нашите публикации Икономическа полиция в Бургас е започнала проверка на цялата престъпна дейност на властта в Несебър, много скоро очакваме резултатите, които чертаят един път – към съда, обвинение и присъда.

narod.bg