17.05.2024

МЪЛЧИ НАРОДЪТ! КАТО ВУЛКАН МЪЛЧИ!

„…………………Мълчи народа!

Глухо и страшно гърмят окови,

не чуй се от тях глас за свобода:

намръщен само с глава той сочи

на сган избрана – рояк скотове,

в сюртуци, в реси и слепци с очи.“

(„Елегия“ – Хр. Ботев)

То бива, бива – ама вие, „Евроатлантиците“ минахте всички граници и червени линии спрямо българското общество! Няма ли кой да ви светне да се запрете малко – сами се набутвате между шамарите на народното недоволство! Всяко нещо се плаща, да знаете – явно още не сте го разбрали!

Не може да карате напук на огромна част от обществото – да издевателствате, изнасилвате и да го тровите ежеминутно, ежечасно и ежедневно чрез вашите насила натрапвани от вашите медии постулати и мантри за неминуемата и величава победа на „Евроатлантическата цивилизация“ над местните дебилни аборигени, недостойни дори да дишат прахта на подметките ви – и длъжни на секундата и напълно безгласно и безропотно да споделят всички ваши „евроценности“ и да се съобразяват и изпълняват всички ваши „велемъдри“ наставления, указания и разпоредби!

Въобразявайки си, че щом имате някакво мнозинство (временно) в Парламента, може да правите каквото си поискате – и да манипулирате и изнасилвате систематично, цинично и брутално обществото!

И да обругавате всички, които не са съгласни с вашите мнения и разпоредби – и да ги заклеймявате като национални предатели, руски шпиони и заклети комунисти! Крадецът вика: „Дръжте крадеца!“

Съвсем не коментирам елементарната комплексарщина на членовете и наследниците на яркочервени комунистически фамилии, свикнали винаги да са най-отгоре на обществената стълба – на всяка цена и по всякакъв начин! Морал, принципи, идеали и подобни – бошлаф, по Алеко! Имам принципи, ако не ви харесват, имам и други!

По всички изследвания на общественото мнение, огромна част от обществото е против бруталния рекет на временно властимащите „Евроатлантици“!

Неизменна съставна част от които правоверни, нагли и кресливи „Евроатлантици“ се пишат и жигосаният с „Магнитски“ Шиши и кандидатът за „Магнитски“ – Боко Мутрата!

То не беше предоставяне на оръжие за Украйна; то не беше премахване, унищожаване и заличаване на ПСА и историческата памет; то не беше тия дни намеренията за премахване на „Альоша“ в Пловдив и събарянето на „Граф Игнатиев“ във Варна. И неприкритите намерения да заличите всичко руско тук, по нашите територии – само и само да се натегнете на западните си началници и да изперете гузната си комунистическа и помиярска съвест!

След руското ще последва и неминуемото (според вас) унищожаване и заличаване на всичко българско и родно – за вас това звучи тъпо, примитивно и архаично!

Трудно е да се оцени мащабът на изригването на общественото недоволство и възмущение от вашите малоумни и нагли деяния!

Внушихте си, че със Запада и Посолството зад гърба си може напълно, нахално и безконтролно да се разгащите и разпищолите – и да правите, каквото си поискате и каквото ви е кеф – все в името на фамозния и вездесъщ „Евроатлантизъм“! Колко познато ни звучи това на нас, живелите в Соца – и колко мизерно, гадно и противно!

Трудно е да се забележат ранните признаци на изригването на вулкана!

Навремето жителите на Помпей забелязали малки облаци от пара и пепел, слаби земетресения – но не им отдали особено значение.

Мълчи народът – засега само ръмжи, сочи на сган избрана негодници – и се дочува глух ропот и недоволство!

Вулканът на общественото недоволство!

НИКОЛАЙ РИЗОВ