19.04.2024

По реакцията на Борисов и вялите отбивки от българските институции и американското представителство в ЕС – Кьовеши (впрочем все още липсва реакция на американското посолство в България, което поздравяваше прокуратурата на втория час след като подгони руски готвачи-шпиони), разбирам, че само клакьорите на Иван Гешев си вярват, че пиратката, избухнала около колите му е бомба и атентат срещу държавността.

Сериозните играчи не го вземат насериозно, а той трябва спешно да забрани на Сарафов да дава интервюта и на ПИК да пише статии, защото положението става все по-зле. Ако всичко, което казват за този атентат е истина е добре като начало да покажат снимка на колата, която е спасила живота на главния прокурор и е понесла удара от 3 кг. тротил с бронята си.

Дори не повдигам въпроса, че ние въобще не знаем дали Иван Гешев е бил на мястото на инцидента и дори дали е имало инцидент, защото цялата информация е спусната на пресконференции и брифинги без да се допусне нито един журналист на място и без нито един свидетел да бъде показан по телевизията (според официалното инфо е имало голям трафик по време на взрива ). Ако някой приятел на Гешев се е опитал да му направи услуга с този псевдо атентат без да го пита (едва ли) му е направил мечешка услуга, защото тази бутафория издава слабост.

От Гешев се очаква да мачка, а не да бъде жертва. Да излезе с изобличения за Борисов, Кирил и Асен и всички, които искат сега да му вземат главата без да правят правителство. Вместо това той яде сурови картофи, за да вдигне температура и да го пуснат от час. Както Бойчето си оперираше двайсет пъти менискуса в трудни политически моменти.

Това е инфантилно и създава по-голямо недоверие в институциите, отколкото истински взрив, който ги оздравява. Справка Фалконе и Италия. Тук не е Фалконе, а е Фалконети и не е от „Богат, беден“, а кючека. Непосилното битие на българската бутафория.

Явор Дачков