19.04.2024

Има една техника в медийния бизнес и по-точно в инвестиционната му част.

Ще я опростя, за да стане разбираема – „купуваш, ползваш, продаваш“! Още с покупката на дадена медия, например Нова телевизия, залагаме, че няма да я ползваме и развиваме като телевизия, а като средство за влияние и контрол. Нашата инвестиционна цел ще бъде да утвърждаваме тази медия като телевизия с обществено доверие, но в същото време ще си знаем, че след времето през която ще я употребим за нашите скрити и користни цели, ще я продадем. Важно е да не губим пари, но и нямаме намерение да печелим.

Това е съдбата на нашите две големи национални телевизии и нека не забравяме държавната, която всъщност ние плащаме. Здраво плащаме и за нея! Тя е превзета, обаче, отвътре и е отвлечена да служи на външни икономически интереси, не на националните такива. Забележете, това се прави с нашите пари от нашите данъци!

Спокойно можем да направим извод, че в тези медийни рупори на външните ни икономически господари ще се появяват лица с контролирано поведение. Те ще бъдат от различни области, но нито един няма да изказва мнение различно от предварително зададеното. Целта на тези хора е да манипулират, демогогстват, да изкривяват истината и да прокарват интересите на своите опекуни. Те са вид „назначен елит“, който се захранва с пари, отглежда се старателно и се употребява, до момента докато служи вярно на каузата. След като бъде употребен и излишен има техника за извеждането му от употреба и потапяне в морето на сънищата. Рано или късно всеки наемник става опасен и се неутрализира.

Някои отлагат демокрацията с още един век! Демосът т.е свободното население е на ход.

Николай Марков