03.05.2024

Разбира се, че всеки може да бъде раздвоен. Примерно Лена Бориславова. Раздвоението в тази партия се вижда още от главата, пардон, от главите. ПП е двуглава партия – Просто Киро и Асен. Опитаха се да станат триглав змей и си взеха една глава още – ДБ.

Коста Павлов имаше една поема: „ВОЕВОДКАТА БЕЦА“. Та в нея има един стих: „С единия крак на Пирина, с другия на Рила – и пак нема вид на разкрачена“… Нито Лена има такъв вид между Просто Киро и авторът не детето, нито ПП с две глави има вид на змей – змеьовете по сертификат са от триглави нагоре. А сега щели да искат оставка на правителството. На собственото си правителство. Ами ако Народното събрание не гласува тази оставка. Какво, правителството ще обяви стачна готовност ли? Или ще си направят публично харакири… Но за шизофренията.

Оказва се, че в случая шизофренията се проявява и при отрочета, правени от двама бащи. Носи белезите и на двамата, които крещят на майката като в оня анекдот: „Жена, да знаеш, това дете не е от теб“… Освен в случаите, в които единият баща не е майка…

Христо Стоянов