27.04.2024

Войната в Украйна не е наша.
Не беше наша и в Косово.
Бяха ли членове на НАТО тогава Сърбия и Косово?
НЕ!
Членове на НАТО ли са сега Русия и Украйна?
НЕ!

През 1999г. България допусна през въздушното си пространство натовски бомбардировачи с ясното съзнание, че ще умират невинни наши братя.Тогава България не беше член на НАТО, но Сорос явно присъстваше в България, протектиран от държавата / с ПМС 76/ 1990г. фондация “ Отворено общество“ и даренията за нея са освободени от мита, данъци и такси.България и предоставя безплатно помещения в НДК и половин милион за първоначални разходи.Стопанската дейност на фондацията е освободена от данъци.До 1995г. държавата я финансира./

През 1990г. Косово приема първата си декларация за независимост.
След края на войната Косово е протекторат на ООН и се управлява от временна администрация на ООН.
Според плана “ Ахтисаари“ от 2007г., ПОДКРЕПЕН ОТ САЩ И ЕС, Косово получава самоуправление ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА ЕС.Планът не е приет.

През февруари 2008г. парламентът на Косово приема ВТОРА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ.Парламентът! Без референдум.
До 2020г. общо 115 държави признават Косово за държава със суверенна територия, от които 52 до края на 2008г., вкл. 22 държави членки на ЕС и САЩ.България признава Косово на 20.03.2008г.
Признаването се извършва само на базата на декларация.
ДОРИ НЕ Е ПРОВЕДЕН РЕФЕРЕНДУМ.

През 2008г. България вече е член на НАТО и ЕС.И признава Косово.
Сега няма да признае за суверенни държави Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област каквото и да се случи, със или без референдуми и независимо от резултатите.
Причините са същите – членуване в НАТО и ЕС.

В света има 7 частично признати държави, една от които е Косово.
В групата на частично непризнатите държави са Армения, Ватикан, Израел, Китай, Северна и Южна Корея.Китай например не е признат от 24 държави , а Израел от 26 / вкл. Иран, Ирак, Катар, Кувейт, Либия, ОАЕ/.

Изявленията пред ООН – на външния ни министър, на премиера и президента в международно- правен аспект нямат никаква стойност и не звучат сериозно .И това е така защото Международния съд на ООН, сезиран от Сърбия с въпроса дали декларацията за независимост на Косово противоречи на общите международни закони, казва следното: „декларацията поражда правни последици защото международното право разрешава една територия да обяви независимостта си“.Следователно няма пречка съответните области в Украйна да обявят независимост.Според това решение и Устава на ООН.

Признахме Косово по декларация, но референдумите няма да признаем.
Последователни сме в едно – в робското си подчинение.

Сигурно има за какво да се страхуват управляващите – не само за постовете си.
Забравят обаче най- важното – политическата им кариера зависи от нас!

Румяна Ченалова