20.04.2024

Елена Гунчева - Гривова

1. Всички яко трябваше да измрем от ковидясване. За мъка и печал на вещаещите тежките прокоби, това не се случи, въпреки престъпното ни нежелание да се ваксинираме. Впрочем, ваксинираните не трябваше да умират от ковидясване, което също не се случи. За съжаление на някои, животът продължава.

2. Русия трябваше вече да е победена, Кремъл в руини, а Путин – разстрелян. За голяма мъка на гадателите, Русия не само не губи, но и стратегията й започва да оказва търсеното въздействие от Кремъл. Икономическата цена, която колективният запад плаща за войната на САЩ срещу Русия, вече минават границите на разумното и приемливото. Рублата не се срина, за разлика от еврото и долара, магазините в Русия не са празни, а Путин не е в изолация. За разлика от Байдън, за когото започват да се чуват все повече гласове, че трябва да бъде отстранен, защото е вреден за света.

3. Санкциите срещу Русия трябваше да дадат резултат. Дадоха. Германците ги учат как да си мият само някои части един път в седмицата, да готвят на свещи, в Италия и Испания трудно си плащат сметките за ток, а цели заводи затварят и стотици хиляди остават без работа. Не в Русия. В ЕС. Дори Макрон се усети, че ЕС се самоюбива като подкрепя войната на семейство Байдън и немощно се опита да рита срещу новите безумия на САЩ.

4. През лятото депутатите от коалицията ГЕРБ-ДПС-Възраждане-ИТН поискаха предсрочни избори с твърденията, че трябва да има стабилен парламент. Отново не познаха, очертават се поне два пъти предсрочни избори преди съставяне на някакъв работещ парламент.

Сватбарското гадаене е за врачките и екстрасенсите по телевизиите. Някак си не отива на сериозни хора като политици и медици. Държавниците са хора, които знаят бъдещето, защото са направили планове за него и то работещи. В цялата световна ситуация има държавници, които си изпълняват плана и стратегията им работи. Познайте България от страната на кои е.

Елена Гунчева-Гривова